szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Tisztelünk, imádunk, szeretünk! Sok erőt, egészséget!" – kiabálta egy idős nő a miniszterelnöknek, amikor Borkai Zsolt polgármesterrel megérkezett a győri városházához, hogy a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást írjon alá.

Az őt üdvözlő hatvan-hetven, többségében idős rajongó előtt Orbán Viktor rögtönzött beszédet is tartott, felkapva a városháza lépcsőjére. Először megköszönte a biztató szavakat, majd úgy folytatta:

ha hiszik, ha nem, rám fér. Időnként azért be vagyok kerítve, és úgy érzem, hogy el akarnak veszejteni. Nem akarom magam sajnáltatni, mert aki fél, az ne menjen az erdőbe, de az igazság az, hogy minden biztatásra szükségem van."

Ezután hosszan méltatta a helyieket és kitért a nagypolitikára is. Mint mondta, a "dolgok ahhoz képest, ahonnan indultunk, jól állnak, persze sosincs semmi igazán rendben", Magyarország pedig lassan kezd úgy kinézni, "mint egy olyan ország, amelyre mint teljesítményre is mindannyian büszkék lehetünk".

Közönsége Orbán minden poénjára vevő volt, s tapsvihar közepette sétált be az épületbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!