szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tabi, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szagazonosító kutyája tízévnyi szolgálat után nyugdíjba vonult.

Új otthont és szerető gazdit keres Tabi – adja hírül a Police.hu.

Tabi imád a fűben heverészni és napozni, de kedvenc labdájáért azért még mindig lelkesen szalad.

Tabi, a szagazonosító kutya és Ráb Attila törzszászlós.
©

Tíz hónapos korában kapta meg Sárközi Bernadett törzszászlós Tabit, az ordas német juhászt. Szagazonosító kutyának képezték ki, feladata a szagminták és nyomok egyezésének kiszimatolása volt. A törzszászlós gyermeket vállalt, Tabi ezért a közvetlen feletteséhez, Ráb Attila törzszászlóshoz, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi kutyavezetői csoportjának parancsnokához került.

Tabi ivartalanított, jó vérmérsékletű, nyugodt eb. Az embereket nagyon szereti, bár a gyerekzsivajt kerüli. Imádja a lecsókolbászt, mindig azt kapott jutalomfalat gyanánt egy-egy szagazonosítás után.

Ha jól bánnak vele, véleményem szerint négy-öt évig még nagyon hű társa lehet valakinek – mondja Ráb Attila. Idős ember mellé tökéletes választás lehet, mivel nem szeleburdi, nem rohangál naphosszat, a kertet sem kell félteni tőle, és attól sem kell tartani, hogy a csaholásától lesz hangos az utca. Az étkezésére viszont figyelni kell, mert Tabi hízékony, éppen ezért az ő érdekében, a könyörgő tekintete ellenére se vigyük túlzásba a nasit.

De nem válogatós, a száraz tápot éppolyan jóízűen ropogtatja el, mint a házi kosztot. Aki úgy érzi, szívesen befogadná Tabit a családjába, a rendőrési honlapon található telefonszámon érdeklődhet.   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább szigorítanak Szlovákiában

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában