szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tagadja a Fidesz, hogy megtörtént volna az, amit a 444.hu tudósítója állít: hogy lerángatták a lépcsőn és elvették a telefonját egy nyilvános pártrendezvényen.

Az érintett Fidesz-szervezet, az újbudai, közleményében azt írta: visszautasítják a vádaskodást, az esemény szervezői nem léptek fel erőszakosan vele szemben. A párt szerint a 444.hu munkatársa bántalmazásnak próbálja beállítani, hogy kivezették egy, a sajtó számára zártkörű, csütörtöki kerületi rendezvényről.

"A valóságban az újságíró zavarta meg az eseményt, ami miatt hangos szóváltásba keveredett a hallgatósággal is. A 444.hu munkatársának állításai alaptalanok, és ezt a jelenlévők mellett a biztonsági kamerák felvételei is igazolják majd. Az újbudai Fidesz rágalmazás miatt feljelentést tesz."

A Fidesz szerint így zajlott a dolog: a fórum a sajtó számára zártkörű volt, és a szervezők annak ellenére engedték be az újságírót, hogy arra a 444.hu nem kapott meghívót. Fel is hívták a figyelmét arra, hogy nem készíthet felvételeket, amibe bele is egyezett.

"A megállapodás ellenére az online lap tudósítója az első sorok között sétálva próbált képi- és hangfelvételeket készíteni, viselkedésével zavarva a fórum hallgatóságát. A résztvevők közül többekkel is hangos szóváltásba keveredett, miután a vendégek jelezték az újságírónak, hogy nem látják a kivetítőt és nem hallják az előadókat miatta. Amikor a 444 munkatársa önszántából elhagyta a termet, a szervezők már nem engedték vissza, távozásra szólították fel, majd kikísérték az épületből."

Megjegyezték azt is: felháborítónak tartják, hogy a lap szerkesztősége tudósítás címén azért küld embereket különböző eseményekre, hogy ott provokálják a résztvevőket és megzavarják a rendezvényt.

Mindezekkel szemben a tudósító szerint kifejezetten fenyegetően léptek fel vele szemben, az esemény szervezője, Szabó László, a XI. kerület önkormányzatának kabinetvezető-helyettese lerángatta egy lépcsőn, majd elvette a telefonját. Az ügy nyomán az újságíró mellett a Facebookon demonstráció szerveződik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros

Bankot, vevőket és még egymást is átverte egy autókereskedő páros

Kósa Lajos engedett az ellenzéknek, támogatja Müller Cecília meghallgatását a Honvédelmi bizottságban

Kósa Lajos engedett az ellenzéknek, támogatja Müller Cecília meghallgatását a Honvédelmi bizottságban