szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sem a köztévének, sem az Echo TV-nek, TV2-nek, Origónak, 888.hu-nak, Magyar Időknek, Lokálnak, Ripostnak, Magyar Hírlapnak, Pestisrácok.hu-nak nem hajlandóak nyilatkozni.

Nyakó István, az MSZP sajtófőnökének csütörtökön közölte, az MSZP a jövőben nem nyilatkozik a "Fidesz pártsajtójának", csak a "független magyar sajtónak".

Az Echo TV korábban arról tett közzé egy riportot, hogy Botka László nem volt hajlandó nyilatkozni nekik, az irodájához menő stábra pedig a rendőröket is kihívták. Botka erről később azt mondta, előzetes egyeztetés nélkül mentek a tévések az irodájához, és annak ellenére akartak oda bemenni, hogy neki éppen mással volt találkozója. 

Nyakó István ezután csütörtökön bejelentette, hogy az MSZP a Fidesz pártsajtójának többé nem is fognak nyilatkozni, ezalatt pedig az Echo TV-t, az M1-et, a TV2-t, az Origót, a Pestisrácok.hu-t, a 888.hu-t, a Magyar Időket, a Lokált, a Ripostot és a Magyar Hírlapot értik.

Nyakó István döntésüket azzal magyarázta, hogy szerinte a "fideszesek által közpénzen rekvirált" médiumok állami támogatásokkal kistafírungozva egy nem létező "álomvalóságot" mutatnak be, miközben folyamatosan elferdítik az ellenzéki politikusok nyilatkozatait.

Ahhoz asszisztáljunk, hogy manipulált anyagokat gyártsanak?

– kérdezte a szocialista politikus, aki példaként említette, hogy szerinte az Echo TV a közelmúltban "vegytiszta provokációt" hajtott végre miniszterelnök-jelöltjükkel szemben, amikor "kilincset rángatva" megpróbált bejutni Botka László szegedi irodájába egy hivatalos tárgyalásra.

"Megteheti-e bárki azt, hogy Kövér Lászlóhoz hívatlanul bemegy, rángatja a kilincsét, vagy éppen a miniszterelnökét, Orbán Viktorét?" – tette fel a kérdést Nyakó István, hozzátéve, a kormányoldal célja az Echo TV botkás akciójával az volt, hogy egyrészt lejárassa Botka Lászlót, másrészt hogy bemutassa, hogy a "444.hu újságírónőjének fideszes vegzálása" után az "MSZP is ugyanezt csinálja".

Nyakó István ezt követően úgy válaszolt az Echo TV újságírójának kérdésére, hogy őt nem újságírónak, hanem a Fidesz sajtósának tekinti, akiknek nem szoktak válaszolni a sajtótájékoztatókon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!