szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint egy hete nem eszik már S. Péter, ügyvédje szerint akár kómába is eshet. A nyolc éve előzetesben ülő férfi több pert nyert már a magyar állam ellen fogva tartása körülményei miatt, Polt Péternek például bocsánatot kellett tőle kérnie, mert a börtönben korlátozták a vallásgyakorlását.

Több mint egy hete nem eszik a sopronkőhidai börtönben S. Péter, akit 2014 elején ítéltek életfogytiglani szabadságvesztésre. Ügyvédje a Blikknek azt mondta, a tescós rabló néven ismert, 45 éves férfi állapota gyorsan romlik.

A férfi nyolc éve előzetesben van, ügye többször újraindult, már az ötödik bíró tárgyalja. Legutóbb nyereségvágyból elkövetett emberölés, lőfegyverrel, robbanóanyaggal való visszaélés, valamint rablás miatt ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre. A vád szerint 2005-ben társaival kiraboltak egy pénzszállítót a budaörsi Tesco áruháznál, a kiérkező rendőrökre többször rálőttek és kézigránátot dobtak feléjük. 2004 végén pedig egy valutaváltással foglalkozó házaspárt öltek meg.

Ügyvédje, Szikinger István szerint az elítéltet méltánytalanságok érték a börtönben: mindenféle indok és előzmény nélkül elvették a súlyzóit és az mp3-lejátszóját, ezért döntött úgy, hogy éhségsztrájkba kezd. Már 3,6-ra esett le a vércukra – mondta az ügyvéd, aki szerint védence bármelyik pillanatban kómába eshet, ebben az állapotban a közelgő tárgyalásaira sem tud készülni. 2015-ben már éhségsztrájkolt egyet, amikor korlátozták a számítógép-használatát.

Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője közölte, ha valaki éhségsztrájkol, azt a bv szigorú orvosi ellenőrzésnek veti alá, és ha indokolt, átszállítja a rabkórházba, ahol kezelni fogják.

S. Péter több pert indított már igazságszolgáltatási szervek ellen, mióta börtönben van. 2011-ben 3 millió forintot ítéltek meg neki, később 2 millió forintot nyert már Sopronkőhida miatt. Polt Péter legfőbb ügyész legutóbb azért kért tőle bocsánatot, mert korlátozták a vallásgyakorlását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Többmilliós kártérítést fizet az állam a tescós rablónak

Silány étel, rossz hajvágás, jéghideg víz – egyebek mellett ezért kap kártérítést az államtól az a férfi, akit két társával több súlyos bűncselekménnyel is vádolnak. Kifogásolta fogva tartásának körülményeit, ezért fordult bírósághoz, amely csaknem négymillió forintot ítélt meg neki – írja a Blikk. Nem először nyert.

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Nyolc és fél évet kaptak a fesztiválon drogot áruló hollandok

Nyolc és fél évet kaptak a fesztiválon drogot áruló hollandok