szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A házuk felgyújtása, majd felrobbantása után közös öngyilkossággal próbálkozott a magatehetetlen élettársát ápoló szentesi nő, de mindketten életben maradtak végül.

A Szegedi Törvényszék tárgyalja majd annak a szentesi nőnek az ügyét, aki tavaly decemberben megpróbált végezni idős, beteg élettársával és saját magával. A Csongrád Megyei Főügyészség most emelt vádat az előzetesben lévő asszonnyal szemben – közölték szerdán.

A nő és élettársa több mint tíz éve éltek egy szentesi házban. A férfi már elmúlt 70 éves, évek óta súlyos beteg, a bal oldalára teljesen lebénult, ágyban fekszik, önállóan nem tudja ellátni magát.

Élettársa tavaly december 11-én elhatározta, hogy véget vet a szenvedéseiknek, ezért a padláson levő könyveket leöntötte gázolajjal és megpróbálta meggyújtani azokat, de nem gyulladtak meg. Ezután a konyhában levő gázpalackot is kinyitotta, majd megpróbálta felrobbantani, de a konyhabútor és néhány konyhai eszköz megégésén kívül más nem történt.

Másnap reggel a félálomban levő férfihez lépett és egy pengével átvágta a bal csuklójának ereit, majd kisebb erővel, de a saját csuklóját is megpróbálta megvágni. Egyik ismerősük azonban éppen ekkor állított be hozzájuk, észrevette, mi történt és mentőt hívott.

A férfit kórházba vitték, életveszélyes állapotban volt, de megmentették az életét. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A főügyészség a hivatalos megfogalmazás szerint „a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével” vádolja a nőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők

Végre belenézhetünk a Berlinalén versenyző magyar filmbe

Végre belenézhetünk a Berlinalén versenyző magyar filmbe

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót