szerző:
hvg.hu

Gyutai Csaba nevét kedden 11-kor még alig néhányan ismerték – 16 órakor pedig már a leváltásáról érkeznek a hírek. Eléggé felgyorsult a Vár-botrány lefolyása.

Az Indexen fél 12-kor kiment egy cikk arról, hogy a Miniszterelnökség átvilágította és átláthatatlan találta a Várgondnokság és a Várkert Bazár gazdálkodását, valamint Gyutai Csaba, az előbbi vezetője például lakást utalt ki magának, amiért nem fizetett, illetve a lányának nagyon olcsón. És egyéb gazdálkodás furcsaságok is történtek az elmúlt években. Az idő felgyorsult, 16 órakor már reagált a cikkre L. Simon László volt Vár-felelős és a Miniszterelnökség is: a volt parlamenti államtitkár azt állítja, amikor értesült a szabálytalan közbeszerzésekről, írásban figyelmeztette Gyutait, és szóban Lázárt is, aki viszont a leváltás helyett újabb feladatokkal bízta meg a Várgondnokot. Negyed ötkor pedig a 24.hu írta meg, hogy Gyutait leváltják – a volt zalaegerszegi polgármester távozását nem hivatalos források erősítették meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!