szerző:
hvg.hu

Andy Vajna közpénzből megszerzett kanapéján (értsd: a Mokka kedd reggeli adásában) újabb gyöngyszem született: Georg Spöttle a migránsokon belül/mellett megalkotta a „migrációs hátterű állampolgár” fogalmát, akik mind Európába özönlenek. Hogy pontosan mi a definíció alapja, az nem derült ki, de a média kedvenc riogatója a Tv2-n is hozta a tőle elvártat: az európai terrorveszélyről készült térképen boldogan fedezte fel, hogy a „V4-en kívül” gyakorlatilag minden ország terrorveszélyes.

Egy ponton esett csak ki a szerepéből, mikor azzal dicsekedett, hogy az ő cége is érintett a nyári fesztiválok biztosításában, együttműködve a rendőrséggel, hatóságokkal. De aztán visszazökkent az elvárt forgatókönyvbe, és azzal folytatta, mennyire nem zárható ki, hogy a készültség ellenére megismétlődnek a manchesteri koncerten történtek.

A műsornak csodálatos ívet ad, hogy ezt megelőzően Németh Teleszülni-a-világot Szilárd keresztelte el Korlátlan Áttelepítési Programnak a pont hogy adott számú menekültről szóló uniós kvótát.

Georg Spöttle megmondja
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!