Seres László
Seres László

Az állami tévé után az Origo folytatta a magyar ajatollahok harcát a sorosista befolyás ellen. Vélemény.

"Bármi elképzelhető azóta, hogy Soros György betette ide a lábát, és azt csinálják a provokátorai, amit ő mond." (Németh Szilárd)

"Your mind is full of enemies, the room is full of energies / Haunting your soul / They're all around you, and you're on your own" (Apoptygma Berzerk: Paranoia)

 

Szintet lépett az állami tévé az elmúlt héten: először nevezték az ismert üzletembert egyetértő jelleggel "gonosz cionista-amerikai multi-milliárdosnak". És még ez sem saját kútfő volt, hanem az első számú iráni ajatollah meglátása. Ráadásul Ali Hamenei (aki az iráni fegyveres erők főparancsnoka is) két héttel azelőtti megnyilatkozását tálalta friss hírként az MTVA Híradója, ami nagyon is figyelemre méltó: az ajatollah érvelése olyannyira fontos szempont volt a szerkesztők számára, hogy külön idézetként is kiemelték a képernyőn.

Ha tehát Irán ezt állítja őróla, akkor nekünk sem lehet a barátunk – sugallta nézőinek a korábban elképzelhetetlent az évi min. 80 milliárdunkból fenntartott állami tévé, és akkor így végre egyértelműen kiderült: Iránnal nem csupán homályos és kétséges atomügyi megállapodást kötünk, hanem ideológiait is. A Soros Györgyről alkotott iráni vélemény prezentálása még azt is felülírta, hogy az MTI közölje a joggal kiakadt Mazsihisz közleményét az ügyről, mondván, egy "közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit". Világos: jó hír, üzleti érdek. Kösz az infót.

A még az MTVA történetében sem szokványos botrány természetesen gyorsabban átlépte a nyugati országhatárt, mint egy szíriai migráns, így felkerült a Zsidó Világkongresszus (WJC) oldalára is, ahol – szintén természetesen – annak nevezték az affért, ami: antiszemitának. Talán még emlékszünk: a WJC az a szervezet, amelynek 14. plenáris közgyűlését négy éve Orbán Viktor üdvözölte Budapesten, egyebek mellett kijelentve: kormánya

erkölcsi kötelességének tekintette és tekinti, hogy zéró toleranciát hirdessen az antiszemitizmussal szemben. (...) Mi tudjuk, nincs szabadság emberi méltóság nélkül. Ezért a mi nemzedékünk nem fogja eltűrni, hogy hazánkban bárkit származása vagy vallása miatt emberi méltóságában megsértsenek, és ezzel megtapossák a szabadságot, amiért együtt küzdöttünk.

Ezt mondjuk elmondhatná megint – de hát nem lehet minden kormány mögé Zsidó Világkongresszust állítani.

Mindeddig még nyugodt szívvel lehetett hinni, hogy az ismert spekuláns-üzletember-machinátor elleni állami agitprop-kampány nem antiszemita volt, legalábbis nem ez volt az elsődleges célja, de persze mindenki értsen bele, amit akar – mostantól viszont ez már így nem hihető nyugodt szívvel. Az iráni cionistázás beemelése az egyoldalú diskurzusba immár feltűnés nélkül simul bele a Sorossal szembeni orosz-török-iráni-stb. paranoid és antiszemita hisztériába. Mai rejtvényünk viszont a következő: találja ki, melyik a kakukktojás, tehát az EU-tag? Oroszország, Irán, Törökország vagy Magyarország?

Soros György lecionistázása az elképzelhető legárulkodóbb jele annak, hogy a Híradó "szerkesztői" valójában csak nettó zsidózást akartak megejteni, nem Herzl örökségét megvitatni. Soros gyűlöli a cionizmust, rasszistának tartja Izrael államot, a tavaly augusztusban kiszivárgott emailekből egyértelműen kiderült, hogy 4 millió dollárral szélsőbalos, Izrael legitimitását megkérdőjelező NGO-kat támogatott alapítványai útján. (Természetesen véletlenül sem kell egyetérteni Soros naiv migrációimportjával, de az racionálisan megvitatható. A paranoid és immár antiszemita állami hisztériakampány nem.)

Iránban egyébként rendszeresen "cionista milliárdosnak" nevezik Sorost, nem véletlenül, ott ez a hívószó kell az üzenet keresztülviteléhez. Az üzenet pedig az, hogy csak ne legyen grúz-ukrán típusú narancsszínű felforgatás és rendszerdöntés, mert az ajatollahok évek óta ettől rettegnek, és ez ott szempont. Irán régóta üldözi a liberális ellenzéket, a nyugatias civil szférát (a Soros Alapítványt az iráni hírszerzés már 2010-ben a "puha háború ügynökei" között sorolta fel), iszlamista forradalomexportban utazik: a szíriai háborús bűnös rezsim fő szövetségese, a nemzetközi terror nagy barátja és finanszírozója, amúgy meg büszke vadiúj föld alatti ballisztikusrakéta-gyárára, valamint Semjén Zsoltra.

Az állami tévé után az Origo folytatta a magyar ajatollahok harcát a sorosista befolyás ellen. Őnáluk a migrációval foglalkozó Soros-szervezet, az International Migration Initiative (IMI) a célpont, de elkövették azt a hibát, hogy be is linkelték az IMI eltorzítva tálalt dokumentumát. A lap "Soros egyik legélesebb kése a migrációs harcban" címmel tálalta a CEU-t démonizáló izéjét, az ottani "szerkesztő" ugyanis abból azt olvasta ki:

A dokumentum Soros egyetemét, a Közép-európai Egyetemet (CEU) az IMI törekvéseinek egyik legfőbb bázisaként nevezi meg, amelynek azt a feladatot szánják, hogy olyan embereket ejtőernyőztessen a politikába, akik képesek érvényt szerezni a migránsbarát világnézetnek.

És akkor most nézzük a dokumentumot: a szokásos fontoskodó, balos aktivista zsargont lehámozva a CEU-nak annyi szerepet szán az IMI, hogy támogatták a CEU Közpolitikai Iskoláját (School of Public Policy, SPP) annak érdekében, hogy kialakítsanak és megtartsanak egy (azaz 1 db.) kurzust a migrációs politika európai kontextusáról, hadd segítse a jövő politikai döntéshozóit. A doksi "sikernek" tartja ugyan, hogy a kurzus "hidat épített az akadémiai, a kormányzati és a jogvédő közösségek között", ugyanakkor meg is kérdőjelezi a kurzus hatékonyságát.

Ez lenne tehát Soros legélesebb kése. Ebből hozta ki az egyre viccesebb Magyar Idők azt, hogy "Soros György kiképzőbázisa a CEU", amiről ezek szerint nem is kell tárgyalni az amcsikkal, hiszen akkor ez kiképzőtábor, nem iskola. Az egyetlen kérdés az, mit lépünk, ha Soros is megemeli a védelmi kiadásait a GDP-je 2%-ára?

A kormányban szerencsére tudják a választ, ők mintegy helyettünk is jó előre, preventíven gondolkodnak. Előre tudják, hogy forró ősz jön:

Vannak Magyarországon kiképzőközpontok, ahol már embereket készítenek elő (...), olyan aktivistákat, akiknek a polgári engedetlenség szervezése lesz a feladata ősszel. Új jelenség következik, ha nem működnek a tüntetések, majd el fognak foglalni közintézményeket, bankokat, aminek kifejezetten az a célja, hogy valamilyen rendőrségi attakot provokáljanak ki.

Ha pedig mindezt így tudják, akkor nyilván készülnek is rá. A Rogán-féle fórumon derült ki az is, hogy a kormány nemzetbiztonsági jelentést készíttet a hazai civil szervezetekről, az ilyesmi egyébként általában fontos első lépés szokott lenni a legkülönbözőbb represszív intézkedések felé. Nem akarunk tippeket adni, de már az is ugye gyanús, hogy egyáltalán nemzetbiztonsági jelentést kell készíteni róluk.

Azt hogy Sorosék mire képesek (1 db. kurzus a CEU-n), láttuk. Azt, hogy a kormány mire képes, még nem.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Gajdánál "betelt a pohár" a támadások miatt, nem írja alá a menzaszerződést

Gajdánál "betelt a pohár" a támadások miatt, nem írja alá a menzaszerződést

Különleges filmet mutatott be a Sziget

Különleges filmet mutatott be a Sziget

Több pornót néznek iPhone-ról, mint Androidról

Több pornót néznek iPhone-ról, mint Androidról

Tizenegy autó karambolozott az M1-M7-es kivezetőn, komoly a torlódás

Tizenegy autó karambolozott az M1-M7-es kivezetőn, komoly a torlódás

Megjelent a bakonybéli bencés szerzetesek adventi playlistje

Megjelent a bakonybéli bencés szerzetesek adventi playlistje

Négyes karambol után teljes útzár az M5-ösön

Négyes karambol után teljes útzár az M5-ösön