szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

40 százalékunknál bejött a kormánypropaganda, 23 százalék viszont ellenáll, nem hiszi, hogy Sorosnak hatása lenne a közéletre. Úgy fest, a fideszes-jobbos, illetve a balliberális oldal teljesen más mozit néz.

Soros irányítja az országot – erről a társadalom 40 százaléka van meggyőződve. A 24.hu megbízásából a Republikon Intézet végzett kutatást, és a különböző pártálású emberek szerint csoportosították az eredményeket. A Fidesz-szavazók elsöprő többsége, 70 százaléka hiszi, hogy Sorosnak kisebb vagy nagyobb befolyása van a magyar közéletre, a balliberális szavazóknak mindössze 23 százaléka, ez tehát vízválasztó a két tábor között, valamint arra is utal, hogy a két tábor "két mozit néz". A jobbikosok 38 százaléka a két tábor eredménye közé lövi be a vélekedést.

A válaszadóknak egy ötfokozatú skálán kellett eldönteni, hogy Sorosnak érdemi vagy semmilyen befolyása nincs a magyar közéletre.

A teljes népesség 23 százaléka még mindig abban él, hogy Sorosnak semmilyen befolyása niincs a magyar közéletre, náluk mintha nem működne a kormányzati propaganda. De még a fideszes szavazók közt is van 9 százalék, amely így gondolkodik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

10 fokos lehűlés jön

10 fokos lehűlés jön