szerző:
-ha

A fideszes európai parlamenti képviselő jelenlétében csatolták el a Viharsarkot.

Az egykor az eszéből élő jelenleg fideszes EP-képviselő Schöpflin György csodás képet posztolt a Twitteren. A korábban konzervatív Schöpflin részt vett egy szokásos Trianon-megemlékezős, irredenta emlékműavatáson Mórichidán. A fölavatott alkotás az összes sematikus jegyet tartalmazza, amit tartalmaznia kell, ideértve a búmagyarok kedvenc közhelyét (ti. az a magyar, akinek fáj Trianon), ám a tökéletességet így sem sikerült megostromolnia. A szobrász ugyanis egy tátongó lyukként mintázta meg Magyarországot, ráadásul az állam körvonalait sem találta el. A keleti határ eléggé egyedi lett, és az ország dél-keleti csücskét – kb. fél Békés megyét – lecsípte egy tábla kedvéért. Az alkotói szabadságba némi önkéntes Trianon is belefért.

Jó hír viszont: mi már biztos, hogy magyarok vagyunk, mert ez fáj, az egykori értelmiséginek viszont nem szúrt szemet.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!