szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Uniós forrásból épített házat a borsodi Edelényhez tartozó szőlőhegyen a település polgármesterének, Molnár Oszkárnak a felesége – írta a Magyar Nemzet.

Molnárné Kristóf Adrienn az épületre fordított összeget a pályázat szerint szörpház megépítésére nyerte el 2013-ban – közölte a Magyar Nemzet. A 25,7 millió forintot a Darányi Ignác-terv keretében használták fel.

Az egykori fideszes, jelenleg független polgármester neje vállalta, hogy egyéni vállalkozóként öt éven át fenntarthatóan üzemelteti a szörpfőzdét, de a lap tapasztalatai szerint termékeikkel sehol sem lehet találkozni, az épületet pedig hétvégi, illetve családi házként használják.

Molnár Oszkár a valós működést firtató kérdésre a lapnak azt mondta, felesége készíti a termékeket, de ő betegség miatt kórházba került és a ház kulcsai is nála maradtak, ezért nem tudta megmutatni a manufaktúrát.

A Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy az elmúlt években több földterületet is eladott az önkormányzat.

A polgármester feleségéé lett három terület is – gyümölcsös, szőlő – tavaly júliusban. Molnár Oszkár szerint a nagyobbik, 6072 négyzetméteres területért 500 ezer forintot fizettek, ami négyzetméterenként 82 forintos vételárat jelent. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

A kormány lakástámogatási programja csak a jómodú keveseknek segít

A kormány lakástámogatási programja csak a jómodú keveseknek segít

Tömeges csődöktől félnek a szállásadók, ha nem lesz májusi újranyitás

Tömeges csődöktől félnek a szállásadók, ha nem lesz májusi újranyitás