szerző:
hvg.hu

A Bors szerint van egy olyan terv, miszerint a Duna Arénából Csillebércre költözne az Iron Aquatics.

Miután a vizes világbajnokság után a Duna Aréna a nagyközönség előtt is megnyílik, Csillebércen kaphatna úszóakadémiát Hosszú Katinka – írja a Bors.

Mint arról korábban már írtunk, a Duna Arénát egyelőre csak a Hosszúék-féle Iron Aquatics használhatja, ebből több konfliktus is volt már.

A vizes vébé után viszont Hosszúnak és tanítványainak megszűnik a kizárólagossága a nemrég átadott létesítmény használatára, a lap szerint pedig van egy olyan terv, miszerint a csillebérci volt úttörőtábor területén állhat majd fel Hosszú Katinkáék úszóakadémiája. A volt úttörőtábor területe ugyanis az ősszel állami tulajdonba kerül, miután a kormány peren kívül megegyezett Rácz Péterrel, a Magyar Úttörőszövetség egykori elnökével, a terület jelenlegi tulajdonosával.

A lapnak a Magyar Úszószövetség sajtófőnöke azt mondta, hallottak a tervről, de ez nem az úszószövetség hatásköre, hanem az államé, ettől függetlenül remek ötletnek tartják az úszóakadémia létrehozását.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár eddig nem reagált az ügyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!