szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világ népessége egyre nagyobb, és az élet egyre élhetetlenebb városokba koncentrálódik, Magyarország azonban ez alól kivétel. A házelnök szerint olyan falvak kellenek, hogy a városiak irigykedjenek.

Az országnak a jövőjét a vidékben kell megtalálnia,

fontos, hogy valamilyen szinten ellent tudjon állni az urbanizációnak – mondta Kövér László pénteken, ráhangolódva a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) éppen kezdődő regionális gyűlésére, amit a Győr-Moson-Sopron megyei Győrasszonyfán tartottak.

Magyarország kivételes adottságú területen fekszik, s ezeket az adottságokat "bűn lenne nem kihasználni" – mondta a házelnök.

A világ népessége egyre nagyobb, és az élet egyre élhetetlenebb városokba koncentrálódik, Magyarország azonban ez alól kivétel – folytatta vízióját Kövér, aki szerint olyan esélyt kell nyitni a települések számára, hogy ne legyen vonzó az ott élő fiatalok számára a városba költözés, épp ellenkezőleg, az "életminőség legyen irigylésre méltó".

Magyarországon a települések vezetőinek is van szerepe abban, hogy kihasználják azokat a lehetőségeket, amelyeket a kormány politikája teremt számukra azért, hogy élhető közegként tartsák meg településüket. Győrasszonyfa egy ilyen település – mondta még Kövér.

Kétoldalú megállapodás a Lungo Drommal

Majd rátért egy egészen más témára: hogy a Fidesz "természetes módon" szövetkezik olyan szervezetekkel, mint a Lungo Drom, a KPE, a Fidelitas, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Ezekkel a szervezetekkel kétoldalú egyezséget kötnek, és már a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja is jelezte, hogy csatlakoznak. A KDNP pedig a megállapodások tekintetében az első helyen áll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!