szerző:
hvg.hu

Barátja a tartozását követelte, ezért késelhette halálra az ügy 25 éves vádlottja. Volt élettársát bűnpártolással vádolták meg az ügyben.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat egy 25 éves férfi ellen Budapesten – közölte honlapján az ügyészség. 

A vád szerint a férfi tavaly februárban a nyílt utcán késelte halálra a vele korábban baráti viszonyban álló sértettet, majd ezután volt élettársa segített neki a bűncselekmény nyomainak eltüntetésében és a menekülésben.
 
A gyilkosság előtt a férfi és áldozata barátok voltak, kapcsolatuk azonban megromlott, mivel a vádlott hosszabb ideje tartozott a másik férfinak, aki emiatt neheztelt rá. 2016 januárjában a vádlott ismét ígéretet tett a tartozása rendezésére.
 
A vádirat szerint 2016. február 9-én este a sértett telefonon felhívta a vádlottat, és találkozót beszéltek meg. A sértett a saját autójával ment a vádlottért, aki beült mellé, majd az autóval elindultak, később pedig egy XVIII. kerületi utcában leparkoltak.
 
Ezután az autóban a vádlott rátámadt hitelezőjére, többször megütötte, majd többször belévágta a kését. A megtámadott férfinak sikerült kiszállnia a kocsiból, és menekülni próbált, miközben segítségért kiáltott. A vádlott utánafutott, és utol is érte: dulakodni kezdett vele, és újra megszúrta őt nagy erővel. Ekkor a sértett összesett, és eszméletét vesztette. A vádlott először megpróbálta betenni a kocsiba, majd miután ez nem sikerült, inkább ellopta a nyakából az aranylácot, és áldozata autójával elmenekült.
 
A vádlott ezután a saját lakásához hajtott, ahol éppen ott volt korábbi élettársa, az ügy másodrendű vádlottja, egy 22 éves nő. Megbeszélték, hogy a nő segít a férfinak eltüntetni a bűncselekmény nyomait; ennek megfelelően kitisztították az autót, és a XXI. kerületben hagyták, majd ezután megszabadultak a tettes vérrel szennyezett ruhájától, illetve késétől is.

A rendőrök nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást, és még aznap éjjel a nő lakásán is megjelentek. A volt barátnő azonban azt mondta, fogalma sincs, hol van a férfi, kapcsolatuk már egy hónapja megszakadt. A vádlottak ezután az éjszakát a nő nagyanyjának budapesti lakásán töltötték. Másnap szembesültek azzal, hogy mindkettőjükkel szemben körözést adtak ki. A nő már ekkor önként megjelent a rendőrségen, az elsőrendű vádlott pedig az esti órákban szintén feladta magát.


 A Fővárosi Főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, valamint kifosztás bűntettével, míg női társát emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntettével vádolja.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Fél lábbal a BL négyes döntőjében a Veszprém

Fél lábbal a BL négyes döntőjében a Veszprém

Aggasztó adatok: Hollandiából jön a sok pedofil tartalom

Aggasztó adatok: Hollandiából jön a sok pedofil tartalom

Valami hiányzik ebből a Teslából. Ja igen, a kormány

Valami hiányzik ebből a Teslából. Ja igen, a kormány

Gasztroturista térdig cavában – ahol ünneplik a szőlőgyökértetűt

Gasztroturista térdig cavában – ahol ünneplik a szőlőgyökértetűt

Újabb robbanás volt Srí Lankán

Újabb robbanás volt Srí Lankán

A HVG-plakátok megkeresték régi helyüket – galéria

A HVG-plakátok megkeresték régi helyüket – galéria