szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gulyás szerint indokolatlanul rosszak a magyar-amerikai politikai kapcsolatok, ami a demokrata párti adminisztráció aknamunkájának köszönhető.

Az Országgyűlés fideszes alelnöke háromnapos washingtoni látogatásra ment Amerikába, és szerinte még mindig a demokrata adminisztráció rontja Magyarország renoméját Washingtonban. "Az a demokrata párti adminisztráció, amely nyolc éven keresztül meghatározta a politikát, és ideológiai kérdéseket helyezett a politika előterébe, valamint a szükségesnél nagyobb mértékben avatkozott be a belpolitikába mindenhol – Közép-Európában nem csak mi panaszkodunk erre, hanem a csehek, a szlovákok és a lengyelek is –, úgy tűnik, a kormányváltással még nem ért véget" nyilatkozta az MTI-nek. És azt is elmondta "Amerikából mi csupán a neoliberalizmus felmutatását és ránk erőltetésének szándékát kapjuk, noha nem biztos, hogy ez a többségi irányzat az Egyesült Államokban".

Gulyás panaszkodott a budapesti amerikai nagykövetségre is, amely szerinte komoly korlátokat állít, hogy korrekt párbeszéd jöhessen létre az USA és Magyarország között. Példaként a civil törvény nagykövetségi bírálatát hozta fel – Gulyás szerint tehát az amerikai nagykövetség önjáróan, a szövetségi államtól függetlenül működik, akciózik.

Gulyás szerint "a Magyarországról közölt negatív cikkek ellenére itt is tisztában vannak azzal, hogy e cikkek a valóságtól távol állnak. A politikai közgondolkodásra ugyan nem maradnak hatástalanok, de nem is átütő hatásúak".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában

Utazás az 1960-as, 1970-es évek hazai „másszínházi” világában