szerző:
hvg.hu

Sajtótájékoztatón bizonygatták a vizes világbajnokság szervezői, hogy az esemény fő helyszíneként szolgáló Duna Aréna akadálymentes, és hogy a jegyeket online is meg lehet vásárolni.

A világ szégyene lenne, ha egy ilyen nagyszabású sporteseménynek otthont adó létesítménybe nem lehetne kerekesszékkel bejutni, tehát azt könnyen el lehet hinni Szekeres Pál miniszteri biztosnak, hogy a Duna Arénában biztonságos parkoló, tágas, akadálymentes terek és mosdók, a látássérülteknek is könnyen használható lift várja a fogyatékkal élő szurkolókat és kísérőiket. 

Az viszont tényleg szégyen, hogy most, nyolc nappal a vb kezdete előtt magyarázzák el: a mozgássérültek számára kialakított helyekre is lehet online jegyet venni.

Mert eddig nem lehetett. Nem online jegyvásárlás az, ahol telefonálni vagy e-mailt írni kell, s úgy érdeklődni a szabad helyekről, aztán a következő munkanapon majd érkezik a tájékoztatás, miközben a normál helyekre néhány kattintással foglalható hely a jegyértékesítő honlapján keresztül.

©

Szerdán a 24.hu azt írta, már korábban megkérdezték a rendezőket, milyen technikai akadálya van a kerekesszékes jegyek online árusításának, de választ 11 napig nem kaptak.

A mostani sajtótájékoztatón egyébként az hangzott el, hogy az érintettek a [email protected] e-mail-címen regisztrálhatnak jegyekért, és a belépőjüket is elektronikusan kapják meg. Vagyis továbbra sem sikerült megoldani az online jegyvásárlást, bármennyire is el akarják ezt hitetni a szervezők a közönséggel.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!