szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sajtótájékoztatón bizonygatták a vizes világbajnokság szervezői, hogy az esemény fő helyszíneként szolgáló Duna Aréna akadálymentes, és hogy a jegyeket online is meg lehet vásárolni.

A világ szégyene lenne, ha egy ilyen nagyszabású sporteseménynek otthont adó létesítménybe nem lehetne kerekesszékkel bejutni, tehát azt könnyen el lehet hinni Szekeres Pál miniszteri biztosnak, hogy a Duna Arénában biztonságos parkoló, tágas, akadálymentes terek és mosdók, a látássérülteknek is könnyen használható lift várja a fogyatékkal élő szurkolókat és kísérőiket. 

Az viszont tényleg szégyen, hogy most, nyolc nappal a vb kezdete előtt magyarázzák el: a mozgássérültek számára kialakított helyekre is lehet online jegyet venni.

Mert eddig nem lehetett. Nem online jegyvásárlás az, ahol telefonálni vagy e-mailt írni kell, s úgy érdeklődni a szabad helyekről, aztán a következő munkanapon majd érkezik a tájékoztatás, miközben a normál helyekre néhány kattintással foglalható hely a jegyértékesítő honlapján keresztül.

©

Szerdán a 24.hu azt írta, már korábban megkérdezték a rendezőket, milyen technikai akadálya van a kerekesszékes jegyek online árusításának, de választ 11 napig nem kaptak.

A mostani sajtótájékoztatón egyébként az hangzott el, hogy az érintettek a [email protected] e-mail-címen regisztrálhatnak jegyekért, és a belépőjüket is elektronikusan kapják meg. Vagyis továbbra sem sikerült megoldani az online jegyvásárlást, bármennyire is el akarják ezt hitetni a szervezők a közönséggel.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!