szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péntek reggeli Orbán-interjúba illő választ adott a Soros-kampány visszavonását kérő Heisler Andrásnak a miniszterelnök. Kivéve azt a részt, ahol arról írt, hogy lényegében leállította az antiszemitizmus-importot.

Orbán Viktor levélben válaszolt Heisler Andrásnak, a Mazsihisz elnökének, aki csütörtökön arra kérte a miniszterelnököt, állítsák le a "sötét időszakokra" emlékeztető kampányt Soros György ellen. Orbán válaszát a miniszterelnök sajtófőnöke közvetítette a nyilvánosság felé.

Orbán Viktor a levélben elismételte, amit már sokszor: a tömeges illegális migráció Európát válaszút elé állította, vagy megvédi határait, megvédi több ezer éves kultúráját, a mindennapok biztonságát, a tolerancia, a vallási türelem és a nemzeti sokszínűség értékeit, valamint az európai jog uralmát, vagy felszámolja önmagát.

"A magyar emberek nagy többségének egybehangzó véleménye szerint az illegális migráció problémájára adott válaszon múlik Magyarország és az Európai Unió sorsa. Az egyre szaporodó terrorista merényletek és erőszakcselekmények az európai zsidó közösséget különösen is érintik. Itt és most mindannyiunk élete, gyermekeink, unokáink jövője a tét" - írta állítólag Orbán.

 "Megvédjük hazánkat, családjaink és mindennapjaink biztonságát, eredményeinket és kultúránkat. Csak a magyarok dönthetik el, hogy kikkel akarnak együtt élni és kikkel nem. Saját sorsunkról csak mi dönthetünk" - folytatta Magyarország miniszterelnök.

"Aki vagyonát, hatalmát, befolyását, az általa pénzelt NGO-k hálózatát arra használja, hogy Magyarországra és az Európai Unióba milliószámra telepítsen migránsokat, az a mi közös jövőnket éli fel.

Soros György milliárdos spekuláns számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy ő pontosan ezt akarja

- Orbán szerint. "A magyar választók által közhatalommal felruházott miniszterelnökként felelősségem, hogy megvédjem hazánkat és Magyarország polgárait. Amíg én vagyok a miniszterelnök, addig minden erőmmel azon leszek, hogy ezen kötelességemnek eleget tegyek" - írta Orbán. A magyar kormány védelmére a Magyarországon élő zsidó közösség is minden esetben számíthat - tette hozzá.

"A magyar álláspont szerint az illegális migráció egyértelműen nemzetbiztonsági kérdés. Aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben mi származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra való tekintet nélkül érvényesítjük a magyar állam politikai és jogi erejét."

Ön sem akarhatja, hogy e tekintetben származásuk szerint különbséget tegyek Magyarország állampolgárai között

- írta Orbán Viktor Heisler Andrásnak. Orbán szerint a civilizációs és vallási különbségekkel az illegális migrációval az intolerancia kultúráját és a növekvő antiszemitizmust importálják Európába. "Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne" - búcsúzott Orbán Viktor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell

Kiégett egy lakás Lipótvárosban, egy ember meghalt a tűzben

Kiégett egy lakás Lipótvárosban, egy ember meghalt a tűzben

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét