szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

Megszokott látvány a Déli pályaudvaron, hogy nyáron kilométeres sorok kígyóznak a jegypénztárak előtt, tömegek próbálnak a lehető leggyorsabban feljutni a balatoni vonatokra. Egy munkatársunk rokona sem lepődött meg azon, hogy vasárnap késő délután tömve volt a pályaudvar.

Arra azonban a legkevésbé sem számított, hogy a semmiből egyszer csak Magyarország köztársasági elnöke jelenjen meg; Áder János egy biztonsági őr kíséretében érkezett meg a jegypénztárak és a peronok övezte részhez. Számára úgy tűnt, hogy Áder ismerőseivel jött találkozni, vagyis nem hivatalos programról lehetett szó.

©

Ámulatát tovább csak tovább fokozta, hogy az államfő ezután végig sétált az egyik Balatonra készülő, de már amúgy is késésben lévő vonat mellett, és akivel lehetett, váltott néhány szót. Azt viszont nem hallotta, hogy pontosan mit mondott az utasoknak Áder.

A köztársasági elnök váratlan gesztusa azonban nem nyerte el az utazóközönség tetszését: többen fütyülni kezdtek, amikor meglátták a lex CEU- t és a civiltörvényt aláíró Ádert, aki - ahogy forrásunk fogalmazott - a sűrű anyázok közepette inkább visszavonulót fújt.

Megkerestük a Köztársasági Elnöki Hivatalt; arra voltunk kíváncsiak, hogy tervezett program volt-e a balatoni utazók megszólítása, mit mondott nekik, illetve hogyan fogadták a nyaralni vágyók az államfői gesztust.

Áder hivatala jóval cikkünk megjelenése után válaszolt, megerősítve, hogy a köztársasági elnök valóban a pályaudvaron járt. Mint írták:

"Áder János a cserkésztáborból hazaérkező leányát várta vasárnap délután a Déli Pályaudvaron - ezt láthatta a hvg.hu kedves olvasója. A várakozás perceiben pedig - éppúgy, mint bármelyikünk ilyen helyzetben - beszélgetett a gyermekeikre várakozó szülőkkel."

Arról azonban nem írtak, hogy az utasok hogyan fogadták a lex CEU-t és a civiltörvényt szentesítő Áder gesztusát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leáll a termelés tíz napra a kecskeméti Mercedes-gyárban

Leáll a termelés tíz napra a kecskeméti Mercedes-gyárban

Több száz denevér került elő az edelényi kórház kazánházából

Több száz denevér került elő az edelényi kórház kazánházából

SZFE: 107 tanár követeli az őszi félév teljes elismerését

SZFE: 107 tanár követeli az őszi félév teljes elismerését