szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A hisztériakampánynak lényegesen komplexebb az üzenete a szimpla zsidózásnál – írja a HVG hetilap.

Orbán Viktor 2010-ben még mosolyogva fogadta Soros Györgyöt, amikor a milliárdos a vörösiszap-katasztrófa kárenyhítésére adományozott közel 200 millió forintot, most viszont azzal vádolja az üzletembert, hogy illegális menekültek százezreit akarja betelepíteni Európába. Pedig Soros javaslata valójában úgy szólt, hogy Európa évi háromszázezer igazi menekült befogadásával azt demonstrálhatná a hazájukat elhagyni készülők előtt, hogy reális esélyük lehet a kérelmük pozitív elbírálására, ezért nem érdemes illegális úton próbálkozniuk.

Soros éppen olyan Orbánnak, mint a török elnök Erdogannak Gülen, aki a politikai ellenfeleit igyekszik a hazáját külföldről támadó "ideológus" fizetett ügynökeiként beállítani. Orbán nem gondolkodik távlatosan, a sorosozásban nincsenek a napi politikai érdekeken túlmutató, netán erkölcsi megfontolások, célja, hogy tematizálhassák a közbeszédet, ami sikerült is nekik.

A HVG arról is ír a Sorosról szóló cikkében, hogy volt-e a milliárdosnak bármilyen emléke a korábban általa ösztöndíjjal támogatott Orbán Viktorról, és arról is, hogy kivételezett-e alapítványa Magyarországgal a származása miatt. Ahogyan arról is, hogy milyen viszonya volt Sorosnak az eddigi magyar kormányokkal, és milyen komoly szerepe volt már a nyolcvanas évek végén abban, hogy támogatást kaptak a függetlenségre törekvő tudományos és szellemi műhelyek.

A teljes cikket a friss HVG-ben olvashatja.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban