szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre nem tiszta, hogy a keddi vezetékszakadás miatt borul még szerdán is a menetrend vagy esetleg újabb meghibásodás miatt késnek egyes vonatok a miskolci és az újszászi vonalon.

Felsővezeték-szakadás miatt nem járnak a vonatok Kőbánya-felső állomás egyes vágányain, illetve Kőbánya felső és Rákos között – közölte szerda reggel a MÁVINFORM.

A Budapest–Gödöllő–Hatvan–Miskolc- és Budapest–Nagykáta–Újszász–Szolnok-vonalon most csak a személyvonatok járnak, de késve, és a helyi vonatok nagy része ideiglenesen kimarad a menetrendből. Utóbbiak helyett a távolsági, zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Azt ígérik, hogy várhatóan délig megjavítják a leszakadt vezetékrendszert.

A Vonatinfó szerint szerda reggel 7 óra előtt nem sokkal az újszászi vonalon mindkét irányban késett majdnem mindegyik vonat, nagyjából 20-40 percet. A hatvani vonalon is előfordult 20 perc feletti késés ebben az időszakban.

A felsővezeték hibája miatt kedden délután is borult a menetrend a miskolci és a Budapest–Újszász–Szolnok–Lőkösháza-vonalon, de estére megjavították a felsővezetéket Kőbánya-felsőnél, és azt ígérték, hogy hajnalra helyreáll a menetrend.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!