szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kőbánya-felső megsérült felsővezeték miatt sok vonat menetrendje borult, vannak olyan járatok, amelyek el se indulnak.

A felsővezeték hibája okoz fennakadást a miskolci és a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon – közölte a Mávinform kedden délután.

Kőbánya-felső állomáson sérült meg a felsővezeték, ezért Rákos és Kőbánya felső között le kellett zárni a vágányokat. Késő estig is eltarthat a hiba elhárítása.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza és a miskolci vonalon utazóknak 20-40, néhány járat esetében 50-100 perc késéssel kell számolniuk.

A Budapest-Keleti-Gödöllő, illetve Gödöllő és Budapest, továbbá a Budapest-Keleti-Sülysáp és visszafelé közlekedő helyi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük a távolsági, zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő békéscsabai vonatok kerülő útvonalon Budapest-Keleti-Ferencváros-Kőbánya-Kispest-Cegléd-Szolnok érintésével, hosszabb menetidővel közlekednek.

A gödöllői, hatvani, sülysápi és szolnoki elővárosi vonatok ideiglenesen csak Rákos állomásig közlekednek, és onnan fordulnak vissza.

Az előre megváltott bérleteket és utazási igazolványokat Budapest-Keleti és Rákos állomások között a 161, 161A, 168E, 169E buszokon, valamint Budapest-Keleti és Őrs vezér tér között a 2-es metrón és a HÉV járatán Gödöllő állomásig elfogadják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!