szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lipcsei rendőrségnél, az önkormányzatnál és az érintett hotelben is csodálkozva fogadták a magyar vívószövetség megbízott főtitkárának, marketingigazgatójának Lipcsével kapcsolatos állításait. Nem tudott zajról és csapnivaló közbiztonságról az a német újságíró sem, aki a magyarokkal egy hotelben lakott.

Nemcsak a 444.hu-nak, hanem a Leipziger Volkszeitungnak is cáfolták a lipcsei önkormányzat és a rendőrség illetékesei, hogy baj lenne a németországi város közbiztonságával.

A német lap is annak járt utána, igazak voltak-e a Magyar Vívó Szövetség  megbízott főtitkárának állításai, amelyeket Lipcsével kapcsolatban tett a köztévének adott telefonos interjúban. Boczkó Gábor szerint a "kritikus biztonsági helyzet miatt" csak csoportosan és kizárólag nappal közlekedtek a magyar vívóválogatott tagjai a vívó világbajnokságnak helyet adó városban, és a sportolók nem tudtak kizárólag a versenyekre koncentrálni, mert a főtéren lévő szállásuk előtt folyamatosak voltak a valószínűleg migránsokhoz köthető rendbontások. Láttak bozótvágóval hadonászó embert, meg egy olyat is, aki el akart rabolni egy nőtől egy csecsemőt – állította.

A magyar sportolók a Seaside Park Hotelben laktak, ahol tizenegy másik csapatot szállásoltak el. Utóbbiaktól senki sem panaszkodott zajra. Michael Lehmann, a szálloda igazgatója azt mondta: nagyon elcsodálkoztak a hallottakon, nekik senki sem panaszkodott ugyanis a magyar csapattól sem senki.

Matthias Hasberg, az önkormányzat szóvivője azt nyilatkozta, hogy az állítások kitalációk voltak, és semmi közük a valósághoz. Lipcse biztonságos város, nemcsak nappal, éjjel is szabadon lehet mozogni. Semmi sem indokolja azt, hogy csapatokban kelljen járni a városban, főleg nem nappal, és főleg nem külföldi sportolóknak – tette hozzá.

A rendőrségtől megerősítették, hogy valóban kimentek a hotelhez péntek délután negyed hat körül, mert egy észak-afrikai pár hangosan veszekedett a hotel előtti parkban, de gyorsan rendet tettek. Az is igaz, hogy a főpályaudvar közelében lévő park rendészeti szempontból kiemelt figyelmet igényel, de a világbajnokság előtt és annak ideje alatt is megerősített létszámmal voltak ott jelen. Mivel az izraeli csapat ugyancsak az érintett hotelben lakott, ez is indokolta azt, hogy a szokottnál több rendőr legyen a környéken. Lipcse ugyanakkor biztonságos város – magyarázta a rendőrség egyik szóvivője.

Egy kölni újságíró szintén abban a hotelben lakott, ahol a magyar vívók. A Leipziger Volkszeitungnak ő is megerősítette, hogy semmi szokatlan nem volt a szállodánál, és nevetségesek a magyar vívóvezető állításai. A hotel ablakain át semmi sem hallatszott be kívülről, szó sem volt zajról. Az újságíró minden gond nélkül el tudott sétálni a szállástól a pályaudvarig, mert ott vásárolt valamit. A park látott ugyan hajléktalanokat és drogosokat, de egyáltalán nem érezte magát veszélyben – tette hozzá.

A város kezdeményezésére a vívó világszövetség is foglalkozni fog az üggyel – derül ki a cikkből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább szigorítanak Szlovákiában

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó

És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó