szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A robbanások zajára felfigyeltek ugyan a falubeliek, de azt hitték, hogy vadászoktól jön. Az egyik fiú második lett az Országos Középiskolai Tanulmányi versenyen, a szülei szerint az élete a kémia.

Kémiarajongó középiskolások gyártottak robbanószereket egy Nógrád megyei faluban, majd a közeli erdőben próbálták ki azokat – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

A kommandósok az egyik középiskolás diák, egy 18 éves mátramindszenti fiú házában robbanóanyagokat, vezetékeket találtak, majd bilincsben vitték el őt. Ezután elfogták a 17 éves dorogházi fiút is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a gyanú szerint a 18 éves mátramindszenti fiú házában 2014-től engedély nélkül készítettek robbanóanyagot, illetve a község határában robbantásokat hajtottak végre.

A bombákat egy erdőben próbálták ki, éveken át, de a falubelieknek nem voltak gyanúsak. Egy férfi azt nyilatkozta: azt hitték, vadászok lőnek, és ennek a zaját hallották.

Az egyik fiú szülei azt mondták: mindkét diák jól ismerte a vegyszereket, kémia tagozatra jártak, egyikük második helyezést ért el az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Úgy látják, hogy csak tapasztalatot akartak szerezni.

A robbanóanyagok egy részét tűzszerészek semmisítették meg, a többit lefoglalták. A két fiút előállították, az RTL Híradó úgy tudja: később elengedték őket, szabadlábon védekezhetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket