Tetszett a cikk?

Az LMP elnökségi tagja kész mindenkitől személyesen bocsánatot kérni, aki a viselkedését vagy kommunikációját "nemkívánatosnak vagy zavarosnak találta". Momentumosok elmondása szerint Ungár Péter többeket zaklatott a fesztiválon.

Egy Facebook-posztban kért elnézést Ungár Péter azért, ahogy viselkedett a Momentum júliusi fesztiválján. Ungár először az Azonnali.hu-n beszélt a történtekről, ahol még csak annyit mondott, részegen balhézott egy biztonsági őrrel, de nem emlékszik arra, mi történt, mindenesetre kidobták a fesztiválról. Pár órával később azonban kiderült, nem csak ennyi történt. Momentumosok beszámolója szerint az LMP elnökségi tagja a fesztiválon egy nőt és egy férfit is zaklatott – utóbbinak a sátrába mászott be többször is.

Ungárt ön- és közveszélyes állapota miatt még éjjel távozásra szólították fel, azonban miután nem volt olyan állapotban, megengedték, hogy a fesztivál területén lévő szállásán aludjon. A párt elnöksége reggel értesült a zaklatásról is, akkor már azonnali távozásra szólították fel Ungárt, majd örökre kitiltották minden rendezvényükről. Erről levélben tájékoztatták a politikust, amelyben részletesen leírták, a zaklatás miatt történt mindez. Kérdés, hogy a levelet olvasta-e Ungár, mielőtt az Azonnali.hu-nak arról beszélt, nem tudja pontosan, miért dobták ki a buliból, volt már máskor is részeg és abból nem volt probléma. Momentumosok elmondása szerint a helyszínen is szembesítették Ungárt tettével, azonban nem emlékezett semmire, és nagyon csodálkozott.

Ungár a teljes történet megjelenése után nem akart nyilatkozni, de este kitett egy közleményt a politikusi Facebook-oldalára. Azt írja:

"sajnálom a rendezvényen történteket, és kész vagyok mindenkitől személyesen bocsánatot kérni, aki a viselkedésemet vagy a kommunikációmat nemkívánatosnak vagy zavarónak találta".

Elfogadja, hogy kitiltották a momentumos rendezvényekről, de bízik benne, hogy személyesen tudják tisztázni a dolgokat. A fesztiválon magánemberként vett részt, hivatalos célja nem volt az ottlétének. Pártjában etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen.

 

Az LMP szintén a Facebookon azt közölte, ha indokolt, megteszik a szükséges lépéseket. Közben az események interpretálása miatt is kitört a kommentháború, a Momentum elnökségi tagja elég keményen kiosztott mindenkit, aki bagatellizálni próbálja a történteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nem szeretnék, és nem is tudnék a jövőben egy nettó NER-projektben résztvenni” – felmondott a Neokohn főszerkesztője

„Nem szeretnék, és nem is tudnék a jövőben egy nettó NER-projektben résztvenni” – felmondott a Neokohn főszerkesztője

Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene

Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene