szerző:
hvg.hu

Valami bűzlik az 5 milliárd forintból felépített szemétlerakón.

Az RTL Híradójának riportja szerint hatalmas halmokban áll a kiválogatlan hulladék a királyszentistváni szemétlerakónál, ahová több mint 150 település szemete kerül. Az MSZP veszpérmi önkormányzati képviselője, Hartmann Ferenc is megerősítette, hogy szelektálás nélkül hordják az 5 milliárd forintból épül telepre a szemetet. Mint mondta, sokszor földtakaró nélkül kerül ki oda a hulladék, ami szabálytalan.

Eközben a helyiek rothadó szemétszagra panaszkodnak, az elviselhetetlen bűzt állítólag több kilométerrel távolabb is érezni. A problémát többször is jelezték a kormányhivatalnak, úgy tudni, hogy meg is bírságolták az üzemeltetőt.

A RTL Híradója azonban hiába érdeklődött, hogy milyen ellenőrzéseket végzett a kormányhivatal, illetve milyen hiányosságokat tapasztaltak, mindössze azt a választ kapta, hogy jelenleg is hatósági eljárás zajlik, ezért nem nyilatkozhat a hivatal.

A projekt oldalán egyébként azt írják, folyamatosan füvesítik a területet, és madarak sem lesznek, mivel nem találnak élelmet a szeméthalmok között, ezzel szemben a riportban hatalmas madárrajokat lehetett látni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!