szerző:
hvg.hu

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház vezetősége hangulatkeltő álhírt emleget, ők csak egy kártevőről tudnak, ami bejutott az épületbe.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) "az intézményt lejárató, hangulatkeltő álhírnek" minősíti és a leghatározottabban visszautasítja azokat a híreszteléseket, amelyek arról szólnak, hogy patkányinvázió van a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriáján – közölték kedden.

A hétfői RTL Híradó számolt be több dolgozó állítása alapján arról, hogy patkányok miatt beszakadt a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriájának egyik álmennyezete, az egyik állat ráesett egy ápolóra az ebédlőben. A munkatársak azt is állították, hogy a kórház vezetősége eddig semmit sem tett az ügyben.

Az RTL Híradó megkereste az ügyben a kórház fenntartóját, az Emmit is. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ reagált egy közleményben, amely szerint az egyik ápoló egy kisméretű állatot észlelt, de tagadták, hogy az álmennyezet leszakadt volna. Az intézményben elrendelték a rágcsálóirtást – tették hozzá.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) keddi közleményében is azt állítják, hogy „egy kártevő bekerült az épületbe, megtalálták, és ezzel párhuzamosan, óvintézkedésként a kórház egész területén megelőző mentesítést végeztettek el. Az eset miatt soron kívüli belső vizsgálatot is elrendeltek” – tették hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csak az rendelheti meg most a HTC új telefonját, akinek van Bitcoinja vagy Ethereumja

Csak az rendelheti meg most a HTC új telefonját, akinek van Bitcoinja vagy Ethereumja

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták

Vajon hatékony az online terápia?

Vajon hatékony az online terápia?