szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Diszkriminatív és perverz az a kormányrendelet, amely 3. vagy 4. gyermek születése esetén 1 millió forintot enged el a család banki adósságából – olvasható a Párbeszéd közleményében.

Pótcselekvések helyett az alapjövedelem bevezetését javasolja a párt. Az alapjövedelem minden gyermek után havi 30 ezer forint bevételt jelentene a családok számára.

A gyermekvállalás nem itt és most kérdése, hanem egy hosszú távú, tervezhető folyamat része. Kutatások támasztják alá, hogy Magyarországon 1 gyermek eltartása minimum havi 30-40 ezer forintot visz el, mire felsőoktatásba kerül, az összeg elérheti a 90-100 ezer forintot. És mire ténylegesen önállóvá válik, az 13-15 millió forint kiadást jelent a családi kasszának.

A Fidesz ezzel nem számol, amikor 1-1 millió forintot ígér a 3. vagy 4. gyermek születéséért, azt is csak a meglévő adósságból elengedve. A magyar családok nem állami támogatásért, vagy a 2010 óta nem emelt családi pótlékért vállalnak gyermeket, ezért teljesen perverz elgondolás a kormány részéről, hogy felelősen gondolkodó szülők azért vállalnának további gyermekeket, hogy banki tartozásukat csökkentsék. A Fidesz újabb látszatintézkedésével súlyosan megalázza a magyar családokat – áll a közleményben.

A Párbeszéd meggyőződése, hogy kiszámítható, biztonságos módon kell serkenteni a gyermekvállalást, ezért tényleges 90 ezer forintos havi alapjövedelmet adna minden kismamának, akik így a gyermek felnőtté válásáig biztos jövedelemmel számolhatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez