szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP elnökségi tagja a Momentum egyik júliusi rendezvényén részegen balhézott, és állítólag két embert is zaklatott.

Etikai vétséget követett el Ungár Péter – állapította meg az LMP Etikai Bizottsága. A 444.hu szerint a párt elnökségi tagjának ügyét a fegyelmi bizottság elé terjesztik, amely megvizsgálja, történt-e fegyelmi vétség, és ha igen, akkor szankcionálhatja valahogy ezt.

LMP-s forrásoktól a 24.hu úgy tudja: megrovást fog kapni a politikus, aminek nincs konkrét következménye, csak megdorgálják.

Ungár Péter nyáron egy Facebook-posztban kért elnézést azért, ahogy viselkedett a Momentum júliusi fesztiválján.

A politikus először az Azonnali.hu-n beszélt a történtekről, ahol még csak annyit mondott: részegen balhézott egy biztonsági őrrel, de nem emlékszik arra, mi történt, mindenesetre kidobták a fesztiválról. Pár órával később azonban kiderült, nem csak ennyi történt. Momentumosok beszámolója szerint az LMP elnökségi tagja a fesztiválon egy nőt és egy férfit is zaklatott – utóbbinak a sátrába mászott be többször is.

Ungárt ön- és közveszélyes állapota miatt még aznap éjjel távozásra szólították fel, de miután nem volt olyan állapotban, megengedték, hogy a fesztivál területén lévő szállásán aludjon. A párt elnöksége reggel értesült a zaklatásról is, akkor már azonnali távozásra szólították fel Ungárt, majd örökre kitiltották minden rendezvényükről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatóorvosok figyelmeztetnek: most, hogy bezárkózunk otthonra, elindul felfele a vérnyomásunk

Kutatóorvosok figyelmeztetnek: most, hogy bezárkózunk otthonra, elindul felfele a vérnyomásunk

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt