szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több kormányhoz és Fideszhez kapcsolható cég is építhette a határkerítést, aminek árát most kétségbeesetten próbáljuk visszaszerezni az EU-tól.

Volt Pintér-cég és kormányzati kedvenc, igaz, épp brutális elmaradásokkal küszködő vállalkozás is építhette a déli határkerítést, írja az e heti HVG. Az Európa védelmezőjeként feltüntetett határkerítések árát Orbán Viktor épp most próbálja részben behajtani az EU-n – a 270 milliárd forintos cupákon sokszor a kormányhoz és a Fideszhez köthető cégek rágódtak.

©

A nemzetbiztonsági okok miatt nem közbeszerzésen eldöntött beruházások kedvezményezettjei között van az az Erando Kft., amely 2010-ig Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter tulajdona volt. Ez a cég 11 millió forintos megbízást nyert el. De hullott le megbízás egy másik fideszes politikus, Bozó Zoltán cégének is, a MetalCom Zrt. 17 milliárd forintos részt hasított ki. A 2011-ben magyar-kínai kormánybiztosi pozícióba került Mendelényi Dániel is a cég tulajdonosa, valamint az Ayudate Holding Kft. is, amely az etiópiai magyar kereskedőház működtetésének jogát is elnyerte.

A Penta Industry Kft. 1,5 milliárdos megbízást kapott, ez a cég építette-bontja a vizes vb több létesítményét, és csúszott meg a Ménesi úti Bibó-kollégium felújításával-kibővítésével, ami novemberre készül el, holott a vizes vb-re már szálláshelyként számítottak rá.

További részletek az e heti HVG-ben!

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csoda kéne Trump újraválasztásához, de nem kizárt, hogy megtörténik

Csoda kéne Trump újraválasztásához, de nem kizárt, hogy megtörténik

Belga csokoládékészítő-mester lett a világ legjobb cukrásza

Belga csokoládékészítő-mester lett a világ legjobb cukrásza

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte