szerző:
hvg.hu

Fotó bizonyítja, hogy felesleges volt százezreket elköltenie erre a BKV-nak.

Korábban többször is írtunk arról, hogyan "oldotta meg" a BKV a hajléktalanproblémát a 4-es metró Rákóczi téri állomásépülete mellett. A cég – mint az Index közérdekű adatigényléséből kiderült – összesen 387 ezer 457 forintért 22, biciklitámaszokra hasonlító korlátot fúratott a térkőbe, hogy távol tartsa az oda beköltözött otthontalan embereket.

Rakathattak volna oda igazi, használható támaszokat is a bringásoknak, vagy akár megkérdezhették volna az épület tervezőjét is, hogy szerinte hogyan lehetne eltorlaszolnia az eredetileg esőbeállónak tervezett részt azok elől, akik nem rendeltetésszerűen használták. Nem vették rá a fáradságot.

Ahogy az várható volt, a hajléktalanok sem tűntek el a térről, csak a fedett rész helyett egy ideig a padokat foglalták el.

A korlátok felszereléséről hírt adó Facebook-oldal új fotója pedig bizonyítja, hogy a BKV teljesen feleslegesen költött a buheramegoldásra:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!