szerző:
hvg.hu

A zebrán gázoltak el egy kisgyereket Kiskunfélegyházán, de hiába hívták a ­112-t,­ pontos cím hiányában nem segített a diszpécser – állította a Blikk szerint az a szemtanú, aki a buszállomásról nézte végig a balesetet.

Láttam, ahogy a zebrán éppen elütnek egy 4-6 év körüli kisifút, sokan siettek a segítségére, ő elővette a mobilját és hívta a 112-őt - idézte fel a balesetet a szemtanú a Facebookon a Blikk szerint

De a férfi csak arról tudta tájékoztatni a diszpécsert, hogy a pályaudvaron áll, pontos címet nem tudott mondani.

"Megkérdezték, hogy hol történt az eset, mi a pontos cím, de nem tudtam, buszpályaudvarból amúgy is csak egy van Kiskunfélegyházán. Majd közölték, hogy cím nélkül nem tudnak segíteni" – írta a férfi, aki végül a 104-es számot tárcsázta, de arról már nem számolt be, hogy ott milyen segítséget kapott.

Többen is hívták a ­112-t a Kiskunfélegyházán elgázolt gyerek miatt - írta a lap.

A rendőrség miskolci hívásfogadó központjába 15 óra 59 perc 36 másodperckor érkezett az első bejelentés, az operátor azonnal intézkedett, az eseményről szóló adatlapot 16 óra 0 perc 56 másodperckor elektronikusan továbbította a Bács-Kiskun Megyei Mentésirányítási Központba. A mentőszolgálat munkatársai 16 óra 8 perckor érkeztek a sérülthöz - közölték.

Hozzátették, hogy a baleset miatt­ több bejelentést kaptak, az ope­rátor a protokollnak megfelelően járt el, a megszakított hívás pedig – amelyet vélhetően a szemtanúval folytattak – nem befolyásolta a mentők kiérkezését.

A Blikk kereste a mentőszolgálatot is, de lapzártáig nem kaptak választ tőlük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!