szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zebrán gázoltak el egy kisgyereket Kiskunfélegyházán, de hiába hívták a ­112-t,­ pontos cím hiányában nem segített a diszpécser – állította a Blikk szerint az a szemtanú, aki a buszállomásról nézte végig a balesetet.

Láttam, ahogy a zebrán éppen elütnek egy 4-6 év körüli kisifút, sokan siettek a segítségére, ő elővette a mobilját és hívta a 112-őt - idézte fel a balesetet a szemtanú a Facebookon a Blikk szerint

De a férfi csak arról tudta tájékoztatni a diszpécsert, hogy a pályaudvaron áll, pontos címet nem tudott mondani.

"Megkérdezték, hogy hol történt az eset, mi a pontos cím, de nem tudtam, buszpályaudvarból amúgy is csak egy van Kiskunfélegyházán. Majd közölték, hogy cím nélkül nem tudnak segíteni" – írta a férfi, aki végül a 104-es számot tárcsázta, de arról már nem számolt be, hogy ott milyen segítséget kapott.

Többen is hívták a ­112-t a Kiskunfélegyházán elgázolt gyerek miatt - írta a lap.

A rendőrség miskolci hívásfogadó központjába 15 óra 59 perc 36 másodperckor érkezett az első bejelentés, az operátor azonnal intézkedett, az eseményről szóló adatlapot 16 óra 0 perc 56 másodperckor elektronikusan továbbította a Bács-Kiskun Megyei Mentésirányítási Központba. A mentőszolgálat munkatársai 16 óra 8 perckor érkeztek a sérülthöz - közölték.

Hozzátették, hogy a baleset miatt­ több bejelentést kaptak, az ope­rátor a protokollnak megfelelően járt el, a megszakított hívás pedig – amelyet vélhetően a szemtanúval folytattak – nem befolyásolta a mentők kiérkezését.

A Blikk kereste a mentőszolgálatot is, de lapzártáig nem kaptak választ tőlük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban

Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban

Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai

Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai