szerző:
hvg.hu

Sok nemzetközi ügy mellett a CEU-nak mintául kikiáltott Marylandi egyetemmel kötött megállapodás, és korrupciós ügyek, plakáttörvény is a terítékre kerül ma. Németh Zsolt szerint Martin Schulznak nemzeti konzultálni kellene, a kormány szerint az LMP szaloncigányozik. Kiderül, miért mentek az MNB-sek Jamaicába: kapcsolatot építeni. Rétvári szerint az LMP-s Ikotity István már nem hiteles keresztény ember. Az MNB standot is működtetett Jamaicán, és amúgy is a társadalmi felelősségvállalás szempontjai szerint költ a tartalékaiból.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Ezzel véget is ér a mai plenáris ülés

Sok kaland volt, technikai szünettel indultunk, Hadházyt lehülyézte Cseprerghy, Rétvári szerint Ikotity már nem rendes keresztény, Dúró Dóra pedig sportmezben jött az ülésre.

Völner Pálnál még senki nem mondta ki szebben, mi is a baj a magyar egészségüggyel

"Az orvosok elköteleződése növekedett a magánszféra iránt, nemcsak a külföldi munkavállalással kell szembenézni."

©

De az államtitkár szerint szó sincs forráskivonásról, az egészségügyben javulás van minden téren.

"Törperős vagy Gombóc Artúr?" – a nap rejtélye: melyik junior vb-győztes sportoló Dúró Dóra barátja?

Erősen indul a jobbikos Dúró Dóra napirend utáni felszólalása, a rajzfilmfigurák alkotta cím alatt az elhízás problémájáról beszél. A középkorúak 71 százaléka túlsúlyos. A magyarok átlagosan 7 percet fordítanak naponta testedzésre, de a népesség kétharmada egyáltalán nem mozog. Dúró elárulja, egy ifjúsági sportoló barátja adott neki egy mezt, amit most visel is, mert megígérte neki, ha aranyat nyer a vb-n, felveszi.

 

A pillanat, amikor Völner Pál az internet jelentőségéről beszél

A kormány egyik leg21.századibb politikusa, az IM államtitkára jobbikos napirend utáni felszólalásra reagál, és sorolja a kormány netezéshez kapcsolódó eredményeit.

©

"Isten éltesse a vasi tűzoltókat!"

A fideszes Ágh Péter nagy érdeklődéssel kísért, fontos országos problémát érintő napirend utáni felszólalása megérdemli, hogy képben megmaradjon az utókornak.

©

Hadházyt megint lehülyézik, legazemberezik, visszavág

"Nem gondoltuk, hogy ma ennyire színvonaltalan lesz a kormány válaszadása", kezdi Hadházy Ákos LMP-s politikus azonnali kérdését. A Lázár János feleségéhez köthető koraszülött-alapítványról kérdez, amely nem is pályázhatott volna, mégis megnyerte a pályázatot. Csepreghy Nándor válaszol, gyakorlatilag lehülyézi Hadházy Ákost: "mindig a kérdező szellemi színvonalához mérten válaszolunk". "Ha nem kér bocsánatot az alapítványtól, ön egy gazember." Hadházy: Csepreghy nem válaszolt a kérdésére, "ön hazudik", köti az ebet a karóhoz. Csepreghy szerint nem volt szükség a Hadházy szerint szükséges dokumentumokra, "remélem, kellően lassú voltam".

©

  

"Megnyugvással fogadom a válaszát"

Firtl Mátyás köszöni meg a kormány válaszát, majd hosszasan köszöni a Katasztrófavédelem és a kormány munkáját. Az államtitkár Völner Pál megköszöni és megerősíti az elhangzott tényeket. Firtl fideszes, nem tudom, írtuk-e.

"Fontos, hogy kritika hangozzon el"

Simicskó István már a második, figyelmet érdemlő mondatot mondja a Parlamentben. Egészségügyi kérdésre válaszol, a Jobbik szerint a kormány halálra ítélte a budapesti Szent János Kórházat. Nem, ez nem így van, a kormány többet költ, mint a szocialista kormányok  annak idején. Lukács László György szerint Simicskó látja, ahogy a kormány stadionalapú országot épít. Simicskó szerint ő és akormány is fontosnak tartja a magyar emberek egészségét. A kormány magáénak vallja Platón gondolatát: a mozgás az ember javára válik, "ennek ellenkezője" pedig nem.

MNB: a jegybank a társadalmi felelősségvállalás szempontjait is figyelembe véve költi a tartalékait

Újabb LMP-s attak zúdul az MNB-re, Nagy Márton alelnök hosszasan magyarázza a bizonyítványt. A jó monetáris politika mellett sok MNB-s eredmény keletkezik. A jegybank felelősen gazdálkodik, és a megfelelő társadalmi felelősségvállalással költött a jegybank.

©

Schmuck Erzsébet szerint nem is volt kérdés a jó eredmény, annak kialakulása és felhasználása a gond. Az MNB nyerészkedett a devizahiteleseken, az LMP szerint a nyereségnek is az államkincstárban a helye, mert most az állam most csak a veszteségeket finanszírozza. Nagy szerint a jegybanki törvény szabályozza azt, hogy a jegybank mire költi a pénzét, ez a törvényi háttér.

"Nem vehemenciával és uszítással kell a hazát építeni"

Kitalálja, hogy melyik fideszes politikus mondta ezt?

-Németh Szilárd

-Dömötör Csaba

-Simicskó István

A helyes megfejtés: Simicskó István honvédelmi miniszter

1 2 3 4

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Evakuálják a lakosságot, leállítják a forgalmat a Budafokon talált óriásbombák miatt

Evakuálják a lakosságot, leállítják a forgalmat a Budafokon talált óriásbombák miatt

Miért van ez a fura bábu a Google főoldalán? És hogy jön ide Johann Sebastian Bach?

Miért van ez a fura bábu a Google főoldalán? És hogy jön ide Johann Sebastian Bach?

Embert ölt a medve Székelyföldön

Embert ölt a medve Székelyföldön

Négyes karambol történt az Árpád hídon

Négyes karambol történt az Árpád hídon

Dal 40 ujjra - így még biztos nem hallotta a Bohém Rapszódiát

Dal 40 ujjra - így még biztos nem hallotta a Bohém Rapszódiát

Barbra Streisand is megszólalt Michael Jackson molesztálási ügyében: a szülőket hibáztatja

Barbra Streisand is megszólalt Michael Jackson molesztálási ügyében: a szülőket hibáztatja