szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy napja futnak még csak a "Soros-tervet" leleplezni próbáló kormányzati hirdetések, de egy kis Tolna megyei településen már elhiszik, hogy egy nagy összeesküvés frontvonalában vannak. A helyiek ellenállnak, és még az őcsényi fogadóst is veréssel fenyegetik.

A tolnai Őcsény község eddig nyugodt kis tepelülés volt, ahogy egy helyi mondta, ők voltak a béke szigete, de szerinte Fenyvesi Zoltán, aki panziót üzemeltet a faluban, mindent elrontott.

“Befogadtuk őt, amikor idejött, de most már nem tudom, mi lesz, ha visszajön. Vissza mer-e jönni egyáltalán ezek után?”

– morfondírozik a helyi kocsmáros. A pult előtt italozó helyiek aztán megvitatták, a panziós jobban tenné, ha csendben maradna, és nem hozna ide senkit, mert “mi van, ha először csak néhány család, aztán tömegek lepik el a falut?!" Hozzáteszik nagy egyetértésben: "idegenek ezek, nem kellenek sehova, ide végképp nem”.

Egy hangadó, aki ott volt a hétfői falugyűlésen, büszkén vág fel azzal, hogy veréssel fenyegette meg a panzióst. Könnyen lehet, még beváltja ígéretét.

A megfenyegetett Fenyvesit telefonon értük utol, azt mondta, most ugyan Szolnokon van, de vissza fög jönni, nincs mitől tartania.

Őcsény azt követően került be a hírekbe, hogy hétfőn falugyűlést tartottak, ahol Fenyvesi mellett a Migration Aid munkatársa és Fülöp János polgármester elmondták, oltalom alatt álló menekültcsaládok jönnének a panzióba pihenni. De a falu nem kér ebből, hatalmas felháborodás mellett fenyegették meg Fenyvesit a gyűlésen.

“Semmit nem bántam meg, de csalódtam a helyiekben. A propaganda teljesen átmosta már az emberek agyát” – mondta Fenyvesi telefonon. Azonban úgy tervezi, visszatér, és megpróbálja ugyanúgy élni az életét, ahogy eddig, de már letett arról, hogy menekült családokat üdültessen a panziójában. Arról, hogy a kocsijának kerekét kiszúrták, azt mondta, hallott aznap este egy nagy pukkanást, de nem mert kijönni.

“Terror van Magyarországon, de nem a menekültek miatt”

– mondta.

A panzió Őcsényben
©

A polgármestert is telefon értük el. Csak annyit mondott: valakinek vállalnia kell a felelősséget a történtek után, de már nem volt annyira biztos abban, hogy le fog mondani. Sejtelmesen csak annyit közölt, hogy a szerda esti testületi ülésen minden ki fog derülni, majd utána nyilatkozik. De ő maradna, testületi döntéssel erősíttetné meg pozícióját.

A faluban – ahogy falun szokás – minden presszóban és a bolt előtt zajlik az élet, egy babakocsit toló anyuka, amikor arról kérdezzük, mit szólna ahhoz, ha menekültek pihennének néhány napig a faluban, kisgyerekére mutatott, őt félti, jegyezte meg, de pontosan nem tudta megmondani, mitől. “Egyszerűen csak nem akarom, hogy itt legyenek, bármit csinálhatnak, féltem a gyermekem.”

Több olyan helyivel is beszéltünk azonban, akik nem értik a felháborodást, de azt sem, hogy miért a médiából kellett értesülniük Fenyvesi ötletéről. “Én senkitől nem félek” – mondja egyikük.

Őcsényben aláírásgyűjtés indult azért, hogy semmilyen menekült ne pihenhessen itt, a helyi hentes azt mondta, őt ugyan nem zavarnák, szerinte csak a kormánymédia dezinformációi miatt félnek a helyiek, de nála is alá lehet írni.

“Írják is szép számmal, bár, nem hiszem, hogy ezzel bármit el lehetne érni.”

Egy másik kocsmában hangosan zúg a közmédia egyes csatornája a háttérben. Sokszor lement már a kormány üzenete a közelgő nemzeti konzultációról, meg Soros tervéről, aki milliókat akar beutaztani, miközben még pénzt is ad nekik, pedig csak egy napja fut a videó.

“Ez már Soros terve, de mi ellenállunk, ide senki nem teszi be a lábát, van elég bajunk a cigányokkal, nem kellenek migránsok is.”

Többen attól féltek, hogy a panzió szemben van az iskolában, ott a közelben az óvoda is, bármi történhet. “Ezek magyar gyerekek, mi lesz, ha a migránsok elrabolnak valakit közülük, és berángatják a panzióba, ott aztán bármi megtörténhet.”

Csak egy kocsmáros volt, aki elbizonytalanodott. Aki csak a közmédiát tudja fogni, az már tényleg elhihette, hogy egyszerre kell rettegni és gyűlölködni, ha a migránsok szóba kerülnek. Azt mondja a pultos: “már nem fogjuk megtudni, milyen emberek ők valójában”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem állja ki az adatvédelmi próbát, változtatni kellene a felnőttképzési törvényen

Nem állja ki az adatvédelmi próbát, változtatni kellene a felnőttképzési törvényen

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról

Történelmi manőverre készül a NASA, mintát vesz egy 2 millió kilométerre lévő aszteroidáról