szerző:
hvg.hu/MTI

A Simicska Lajoshoz több szálon kapcsolódó Nagy Ajtony Csaba "magánszemély" rendelte meg azokat a Jobbik üzeneteit lefedő, ám névvel nem vállalt plakátokat, amelyeket most távolítanak el a kormányhivatal munkatársai.

A Pest Megyei Kormányhivatal tudomására jutott, hogy a Publimont, óriásplakát helyeket tulajdonló cég ügyvezetője írásban kereste meg a kormányhivatalokat, és közölte, hogy azokat a plakátokat, amelyek eltávolítását korábban a kormányhivatalok a jogsértő kihelyezés miatt elrendelték, Nagy Ajtony Csaba magánszemély rendelte meg. A kormányhivatal bekérte a cégtől a szükséges dokumentumokat.

Kedden a Pest Megyei Kormányhivatal közölte, hogy elrendelte a "tiltott pártfinanszírozásba" ütköző, "jogsértő módon" a Publimont és a Mahir felületeire kihelyezett plakátok eltávolítását.

Nagy Ajtony Csaba ügyvéd a kormányoldali média hírei szerint Simicska Lajos unokaöccse, és egyben az Index igazgatótanácsának tagja is, de több Simicskához kötődő cégben fontos szerepet kapott.

A kormányhivatal közleményéből nem derült ki, hogy pontosan mely plakátokat rendelte meg Nagy Ajtony Csaba - ez ügyben írtunk a sajtóosztálynak egy kérdést, válaszukkal a cikket frissítjük -, most mindenesetre azokat a plakátokat szedik le, amelyen gengszterként ábrázolják a Fidesz kulcsfiguráit. A hivatalok arra hivatkoztak, hogy ezek a plakátok hasonlítanak a Jobbik korábbi plakátjaira, törvénybe ütközők, ezért kezdték leszedetni azokat. Simicska Lajos pont ma fújt visszavonulót, és közölte, plakátcégei a jövőben nem tesznek közzé politikai hirdetéseket.

A mostanin kívül votl egy másik, a Jobbik bérunióját reklámozó, szintén "magánszemély" által megrendelt plakát is, de szintén rejtélyes volt a nép nem betiltható, de a kormány leváltható feliratú plakát is, amely a Jobbik korábbi plakátjai helyén tűntek fel.

Jakab Péter Jobbik szóvivő fenntartja, semmi közük ezekhez a plakátokhoz, a párt és Nagy Ajtony Csaba között nem volt egyeztetés. Bár a Jobbik tagadja kapcsolatát Simicskával, az Orbán Viktor miniszterelnökkel végletesen összevesző üzletember korábban a hvg.hu-nak azt mondta, minden szimpátiája a Jobbiké.

A Jobbik közben - kicselezve a plakáttörvényt - saját plakáthelyeket vett, ám nem árulja el, honnan. A kormánypárti médiában egyértelműen Simicska egyik cégét jelölték meg eladóként.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!