szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új főszerkesztő érkezik a Tarjányi Péter tulajdonában lévő Zoom.hu-hoz. Elődje nem sokkal azután távozott, hogy a tulajdonos belenyúlt az amúgy függetlenek mondott lapba, és levetetett egy Orbán Viktor vagyonosodásával kapcsolatos cikket.

Október másodikától Kustánczi Norbert irányítja főszerkesztőként „a dinamikusan fejlődő Zoom.hu csapatát” – közölte az online lap pénteken. A 38 éves újságíró, kommunikációs szakember nyárig a 24.hu szerkesztőségének élén állt. „A július 20-án startolt, tesztüzemben futó Zoom.hu-t – Zappe Gábor szeptember 7-i távozása után – Murányi András hírigazgató vezette megbízott főszerkesztőként. Murányi – aki korábban jelezte, csak átmenetileg vállalja el a posztot – visszatér eredeti pozíciójába; a lap szakmai munkájának támogatása mellett a médiavállalkozás további projektjeiért felel” – közölték.

Zappe Gábor közös megegyezéssel távozott, azonban a lap tulajdonosa, a biztonsági szakértőként szereplő Tarjányi Péter utána – a magát függetlennek mondó Zoom.hu-ra nézve különösen – érdekes interjút adott a Magyar Nemzetnek. Ebben hosszan magyarázta, hogy Zappe távozását megelőzően nem sokkal miért vetette le az Orbán-család gazdagodásával foglalkozó lapszemlét.

Mint kiderült, Tarjányi a szerinte független lapot úgy képzeli el, hogy tulajdonosként „feltehet és levehet anyagokat, senki sem tudja megakadályozni”.

Ezt a médiumot irányítja a továbbiakban Kustánczi Norbert, aki kinevezésével kapcsolatban azt mondta: „az a célom, hogy Zoom.hu mértékadó, véleményformáló, független, szakmailag magas színvonalú és korszerű újsággá váljon”, amit "minden nap érdemes olvasni".

A laptól természetesen teljesen független, Tarjányi által meghirdetett baloldali mozgalomról itt olvashat részletesen. A HVG hetilap e heti számában pedig elemző cikkünket ehhez az új összefogás hátterében kivehető folyamatokról.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik János: Talán nyárra elérhetjük a nyájimmunitást

Szlávik János: Talán nyárra elérhetjük a nyájimmunitást

Csapágygolyók ömlöttek a 86-os útra, a teherautós elhajtott a helyszínről

Csapágygolyók ömlöttek a 86-os útra, a teherautós elhajtott a helyszínről

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban