szerző:
hvg.hu

Az InfoRádióban beszélt Bús Balázs akciójáról, és arról, hogy a civilek sem támogatják a kerítések nyomvonalán haladó gát tervét. Ez 3 milliárd forinttal többe is kerülne.

Barátságtalan, inkorrekt - nem fukarkodott Tarlós István a jelzőkkel a III. kerületnek arra az akciójára, hogy behúzta a kéziféket a római-parti mobilgát ügyében. Mindezt az InfoRádióban mondta el. Felidézte: a Fővárosi Közgyűlésben támogatták Bús Balázsnak a tanulmánytervre vonatkozó javaslatát, továbbá az óbudai polgármester sem támogatta a Lányi András író, filozófus által készíttetett, a római-parti tervezett védmű part menti változatát ellenző javaslatot, és megszavazta, hogy a Nánási út-Királyok útja és a Duna-part közötti hetvenhektáros területet meg kell védeni.

A civilek pedig nem akarják elfogadni Tarlós szerint a belsőbb gát tervét.

A főpolgármester kifejtette: a kerítések nyomvonalában haladó gát ugyanúgy parti lenne, mint a Dunához hat-nyolc méterrel közelebbi. Mindkettő megvédené a Nánási út-Királyok útja és a Duna-part közötti hetvenhektáros területet. A kerítések nyomvonalában haladó gát sokkal drágább lenne, magántelkeken vezetne, és a tulajdonosok a kártalanítás mértékén "bármeddig elpereskedhetnek" - mondta Tarlós István, rámutatva: ez a védmű a számítások szerint több mint 3 milliárd forinttal kerülne többe, mint amelyet hat méterrel lejjebb megterveztek. A főpolgármester közölte, várhatóan egy-két hónapon belül elkészül a tanulmányterv.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!