szerző:
hvg.hu

Az MSZP marginalizálódása nélkül nem lehet leváltani a Fideszt, ezért a Fidesznek nem érdeke nagyon meggyengíteni a szocialistákat, sakkozgat a Facebook-oldalán Ungváry.

A történész Facebook-posztjában azt írja, szerinte nem belső fideszes összeesküvés miatt bukott meg Botka, ezt csak maga a szegedi polgármester gondolja így. Ungváry szerint azonban az MSZP marginalizálódása alapfeltétel a kormány leváltásához, "éppen úgy, mint a DK-szektáé", és csak akkor lehet továbblépni, ha ez bekövetkezik, ekkor nyílik esély a kormány leváltására. Azaz Botka és a szocialisták bukása nem lehet a Fidesz célja (erről nekünk is így nyilatkoztak források a kormánypártból - igaz, az MSZP meggyengülése még nem teljes marginalizáltságot jelent). "MSZP nélkül, amire egyre nagyobb az esély, még a NER is leváltható - igaz nem biztos hogy 2018-ban."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!