szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szövetségre lépett a két párt, tárgyalnának a többi ellenzéki tömörüléssel is.

A szerdai egyeztetésre az LMP-t és a Momentumot is meghívta Juhász Péter, az Együtt elnöke, a két párt képviselői azonban távol maradtak. Elment viszont Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, aki Juhásszal oldalán jelentette be: készen állnak, hogy közösen induljanak a jövő tavaszi választáson.

Az Új Pólus elnevezésű együttműködés részleteit a következőkben fogják kidolgozni a pártok. A két tömörülés olyan megoldást keres – magyarázta Juhász –, amely lehetőséget ad a kormányváltásra, amiatt nem vesznek el szavazatok.

Szabó Tímea is arról beszélt, hogy még nem dőlt el, hogyan néz majd ki a közös indulás, de valószínű, hogy közös listát és közös jelölteket állítanak majd.

A politikus kijelentette, hogy lehetséges a közös lista, a pártok döntéshozó szervei azonban még nem döntöttek erről, így e bejelentés majd csak később lesz aktuális.

Juhász a sajtótájékoztatón azt is mondta, hogy közösen tárgyalnának a többi ellenzéki párttal az együttműködésről; nem zárta ki, hogy a szövetségesek köre bővül majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!