szerző:
HVG

Legfeljebb Orbán Viktor örül annak, hogy fél évvel a választások előtt az ellenzék legerősebb pártjának a jelöltje bedobja a törülközőt – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa a HVG-nek adott interjúban arról, hogy mit szól Botka László lemondásához.

Az interjúban Karácsony arról is beszél, hogy mit tenne, ha megkeresné őt az MSZP a kormányfőjelöltség ötletével, és arról is, hogy készül-e a lehetséges főpolgármesteri jelöltségre. Úgy véli, 2019-ben már valószínűleg nem kell olyan kérdésekkel bíbelődnünk, hogy ki legyen a főpolgármester-jelölt, mert nem lesz ilyen közvetlenül választható poszt. "Orbán Viktor két dolgot utál ugyanis: Budapestet és az önkormányzatiságot" – fogalmaz a zuglói polgármester.

A Tarlós István főpolgármesterhez fűződő viszonyáról is azt mondja, úgy érzi, a vitáik ellenére a 3-as metró ügyében és számos más fontos esetben világos, hogy a kormány packázik a fővárossal és a főpolgármesterrel.

A teljes interjút megtalálja a friss HVG-ben.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!