szerző:
hvg.hu

Brüsszel szélsőségeseket akar beengedni Európába, hogy aláássa az európai értékeket. Orbán viszont szeretné kereszténynek megőrizni legalább Magyarországot. Az üldözött keresztényeket ott kell segíteni, ahol üldözik őket. Le kell számolni a politikai korrektséggel és az emberi jogi szómágiával. Orbán Viktor köszöntőt mondott a keresztényüldözésről szóló konferencián.

Orbán Viktor is köszöntőt mondott az üldözött keresztényekről tartott konferencián. Ellentétben Veres András püspökkel azt mondta, "ma nem az európai keresztényüldözésről akarok beszélni", mondta, majd azért beszélt róla: szellemi módszerekkel dolgozik, rafinált eszközökkel, nem könnyű, "de azért elviselhető". A közel-keleti viszont sokkal fájdalmasabb és keményebb. Mi magyarok évszázadokon át hadakoztunk, és a 20. században is elszenvedtük a kommunista diktatúra keresztényüldözését. "Ma ismét egy ostromlott közösség tagjaiként éljük az életünket", mondja, a keresztények egy közösséget alkotnak, közös a felelősség. Ki kell szabadítani a politikai korrektség és az emberi jogi szómágia béklyóiból az erről folyó beszédet.

Ma a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, ez tény, mondja Orbán, ahogy az is, a vallásuk miatt elnyomott 5 emberből 4 keresztény. Erről alig beszél a nemzetközi sajtó, és nem törődnek az üldözött keresztényekkel a politikusok sem. Pedig az üldözés globális folyamatokat jelez előre. A mi európai értékeinket fenyegetik ezek a folyamatok – kockán forognak értékeink. "A legnagyobb veszély a keresztény gyökereit megtagadó Európa némasága." Európa ma be akarja engedni a veszélyes, szélsőséges embereket, mondja Orbán, hogy a migrációról is essen néhány szó. Pár ember gyökeresen meg akarja változtatni Európa arculatát, hogy Brüsszelről is essen pár szó. "Európai középállam vagyunk, tudjuk, hol a helyünk", de most mi vállalunk kezdeményező szerepet. Nem elég erősek a jó szándékú európai keresztény politikusok, mert koalícióban politizálnak, ellenben Magyarország "stabil ország", kétszer kétharmaddal nyert a kormány, stabil a gazdasági hátországa is. Ezért kötelezettsége Magyarországnak kiállni az üldözött keresztényekért. "Számunkra Európa keresztény kontinens, így is szeretnénk megőrizni, legalább azt a szeletét, amit a magyarokra bízott a Jóisten."

Segíteni szeretnénk, de úgy, hogy az üldözöttekhez közvetlenül juttatjuk el a segélyeket. "És miután keresztények vagyunk, mi a keresztényekhez juttatjuk el a segélyeket."

"Nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol szükség van", ezt valljuk. A helyes magatartás az, ha cselekedjük az erényeket, nem beszélünk róla, mondja Orbán. Azért nem állja meg, hogy ne beszéljen róla. Azt szeretnénk, ha a szír, nigériai, iraki üldözöttek minél előbb visszaköltözhetnének otthonaikba, ezért újjáépítjük a lerombolt otthonokat. Egyetemet alapítanánk, Irakban újjáépítést finanszírozunk.

Félre az emberi jogi óvatossággal, félre a politikai korrekt beszéddel, az európai politikusok tegyenek meg mindent, ami hatalmukban áll az üldözött keresztényekért, fejezi be Orbán Viktor: "Soli Deo Gloria", azaz Egyedül Istené a Dicsőség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!