Dobszay János
Dobszay János

Ha valamit igazán nem vártunk volna, az az, hogy éppen egy KDNP-s képviselő fog ennyire felkészületlenül sátánozni.

Hétfőn a parlamentben az ismeretlenségből sátánozással előbukkanó KDNP-s Aradszki András arról beszélt, hogy

elérkezett a harmadik fatimai titokban jelzett veszedelem:

a Sátán – Soros György képében – végső támadást indított az egyház és a családok ellen.

Csakhogy az éppen száz éve a portugáliai Fatimában két pásztorlány látomásában megjelent

Szűz Mária kinyilatkoztatásai közt ilyen nem szerepelt.

A problémák már ott elkezdődnek, hogy a titkok még a katolikus egyház hivatalos álláspontja szerint sem a jövendő események pontos, „lefényképezhető” víziói, hanem prófétai látomások csupán. Az első két titok is ezekkel a megszorításokkal értelmezhető úgy, hogy a látnokok már 1917-ben megkapták az üzenetet az eljövendő két világháborúról, majd az azt követő náci és a kommunista diktatúráról. Ama bizonyos, nyolc évtizeden át a nyilvánosságtól is elzárt harmadik titok pedig még ezeknél is homályosabb.

A hitelesség kedvéért érdemes a hivatalos dokumentumot, vagyis azt a levelet idézni, amelyben a fiatalon apácának állt egyik látnok, Lúcia nővér az egyházi elöljárók kérésére 1944-ben a pápa tudomására hozta a harmadik titkot.

E szerint, a látomásban szereplő Szűz Mária „bal oldalán, egy kicsit magasabban láttunk egy angyalt, bal kezében lángpallossal; szikrázva lángokat bocsátott ki magából, mintha föl akarná gyújtani a világot; de a lángok kialudtak, amikor találkoztak a Miasszonyunk felénk nyújtott jobbjából áradó sugárzással. Az Angyal jobb kezével a Földre mutatva hangos szóval mondta: bűnbánat, bűnbánat, bűnbánat!

Egy igen nagy fényességben, ami Isten, láttunk valami olyasmit, mintha tükör előtt vonultak volna emberek, láttunk egy fehérbe öltözött püspököt, akiről úgy gondoltuk, ő a Szentatya. Sok más püspök, pap, szerzetes és szerzetesnő ment föl egy meredek hegyre, melynek csúcsán nagy kereszt állt fatörzsekből, mintha hántolatlan paratölgy lett volna; a Szentatya, mielőtt odaért, egy félig lerombolt, félig düledező városon ment keresztül botladozó léptekkel, fájdalommal és aggodalommal telve imádkozott az út mentén heverő holtak lelkéért; fölérve a hegy tetejére, térdre borult a nagy kereszt lábánál, és egy csoport katona lőfegyverekkel és nyíllal tüzelve rá, megölte őt. Ugyanígy haltak meg egymás után csoportokban a püspökök, papok, szerzetesek és szerzetesnők, különféle világi emberek, különböző társadalmi osztályokból és állásokból való férfiak és nők. A kereszt két szára alatt két angyal állt, mindegyiknél kristály öntözőkanna, melybe összegyűjtötték a vértanúk vérét, s öntözték vele az Istenhez közeledő lelkeket.”

Eddig tehát ama bizonyos harmadik titok. Nincs benne szó sem végső támadásról, sem a családok megsemmisítéséről (Soros Györgyről meg végképp nem). Annál konkrétabban jelenik meg benne a pápa.

2000-ben – akkor még bíborosként – Joseph Ratzinger, a későbbi XVI. Benedek pápa úgy magyarázta a jelenést, hogy az a keresztényekről, a pápák által vezetett vég nélküli keresztútról, a pápa szenvedéséről szól. A „fehér ruhás püspök” pedig II. János Pál, aki ellen 1981. május 13-án merényletet próbált elkövetni Ali Agca, de Szűz Mária oltalmába vette, és így megmenekült.

II. János Pál a merényletet követő kórházi lábadozása alatt bekérette a harmadik titkot tartalmazó borítékot, és abban – a szemtanúk későbbi elmondások szerint – „magára ismert”. Az egybeesés érzését csak fokozta, hogy a fatimai jelenések első napja és a merénylet egyazon napra esett. Ezzel kapcsolatban II. János Pál később úgy fogalmazott, nem tudja, hogy ki adta a fegyvert a gyilkos kezébe, „de azt tudom, hogy ki térítette el a golyót”.

Jelzéséül annak, hogy a Fatimai Szűzanya volt a „golyófogó”, a pápa testéből kioperált lövedéket 1984-ben a fatimai Jelenési kápolna Mária-szobrának koronájában helyezték el. Az ott imádkozó II. János Pál pápa pedig „Mária Szeplőtelen Szívének” ajánlotta fel mind az embereket, mind a népeket.

Ezzel a leghitelesebb forrás, Lúcia nővér megerősítése szerint, „megtörtént az, amit Miasszonyunk kért”, és a harmadik titok is lezárult. Ha csak az ezt is jobban tudó KDNP-ben nem pápábbak a pápánál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem csak a dohányzást, az internetes zaklatást is vasszigorral büntetné Lázár János

Nem csak a dohányzást, az internetes zaklatást is vasszigorral büntetné Lázár János

Kercsi iskolai mészárlás: 20-ra nőtt a halottak száma

Kercsi iskolai mészárlás: 20-ra nőtt a halottak száma

Jegyezze fel a dátumot: újabb gépeket jelent be hamarosan az Apple

Jegyezze fel a dátumot: újabb gépeket jelent be hamarosan az Apple

Sokan elveszítik állásukat az autóiparban, mások viszont örülhetnek

Sokan elveszítik állásukat az autóiparban, mások viszont örülhetnek

A kormány épp leépít, miközben Újbuda pluszfizetéssel enyhítené a munkaerőhiányt

A kormány épp leépít, miközben Újbuda pluszfizetéssel enyhítené a munkaerőhiányt

Törőcsik Mari nagy változásra készül

Törőcsik Mari nagy változásra készül