Révész Sándor
Révész Sándor
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az önszépítés és ellenfélmocskolás múltja, jelene és jövője széles ávóvédő és ügynökvédő érdekegységet hozott létre, amelyen belül mindenki a maga ávósait használta fel ellenfelei ávósaival szemben.

Meg a terroristák és a szabotőrök. Ahogy volt elegendő horthysta kopó, aki igazolta, hogy az általuk üldözött, bolsevista Rajk László  "horthy-fasiszta" spicli volt, úgy lesz (van) ávós kopó is elég, aki szükség szerint bárkiről tanusítja, hogy az ávósok spiclije volt. Földi László, kádárista állambiztonsági tisztet is azért tartatják ki most éppen a szerencsétlen Tarlós főpolgármesterrel (korábban pedig már egy rahedli állami intézménnyel), azért jártatják az ő száját médiájuk-szerte mindenféle ügyben, amelyhez tök hülye, hogy ilyesfajta feladatokat lásson el, hogy most éppen az állandósult tömegterror elől menekülők segítőit a terroristák támogatóiként ajánlja felkoncolásra.

Kövéréknek van mit tanulniuk Kádáréktól, és tanulnak is szorgalmasan. Tehát mi sem felejthetünk.

Ismételjünk.

Tabajdi Gábor és Ungváry Krisztián Elhallgatott múlt című kötetében olvassuk Aczél György legfőbb állambiztonsági kapcsolatának, Harangozó Szilveszternek az 1979-es jelentését az "egyházi reakció", vagyis a kommunistáknak be nem hódolt, besúgásra alkalmatlan papok és hívők (mindenekelőtt Bulányi György és a Bokor közösségek) elleni harcról:

Hálózatunk felhasználásával egyre eredményesebben bizonyítjuk és terjesztjük a velük (ti. Bulányiékkal - R.S.) szimpatizáló papok körében, hogy tevékenységük elsősorban egyházellenes, és mögöttük feltételezhetően az állami szervek állnak, vagy semlegesek, mivel egyházromboló tevékenységüket felismerték. Ezáltal a csoportosulások között koncepcionális és személyi ellentéteket hoztunk létre és erősítettünk.

Az üldözők terjesztik üldözötteikről, hogy az üldözők ügynökei, de minimum kegyeltjei. Ha ellenzéki csoportosulások között kell "koncepcionális és személyi ellentéteket létrehozni és erősíteni", Kövér László is tudja, kikhez fordulhat.

Tovább:

Korányiné... felháborodottan támadt Szalaira, hogy róla azt terjeszti,miszerint ő ávós besúgó. (...) Egy magántermészetű sérelmet úgy megtorolni, hogy valakit teljesen alaptalanul rágalmazzanak, társadalmilag lehetetlenné tegyenek... ez hihetetlenül aljas.

Ezt önmagáról jelentette az ávónak az ávós besúgó, Korányiné (Erki Edit), akire éppen abban a "hihetetlenül aljas" monstre akcióban bízták az egyik főszerepet, amely Szalai Sándor szociológus lejáratására, alaptalan rágalmazására, társadalmi ellehetetlenítésére irányult. Szalairól, akit nem tudtak beszervezni, igen sikeresen elterjesztették, hogy be van szervezve. Ez volt a kiváló szociológusról a "köztudomás", be kell vallanom, magam is így "tudtam". (Gál Éva történész tárta fel és mutatta be ezt az ocsmány történetet az Élet és Irodalomban, majd a Lejáratás és bomlasztás c. kötetében.)

Tovább: Egy fiatalember vall a demokratikus ellenzékhez, emberjogi mozgalmakhoz, az SZDSZ elődjéhez, a Szabad Kezdeményezések Hálózatához vezető útjáról:

Engem is elért az a propaganda, amit az államhatalom róluk kialakított. A hivatalos propaganda szerint ezek mind egykori bolsevik szülők leszármazottai, ortodox marxisták, akik kikerültek a hatalomból, és most vissza akarnak oda kapaszkodni. Az állam áldását adja a létezésükre… Gondoltam, ha ez nem lenne megengedett, már rég börtönben lennének.

De hát aztán Orbán Viktor (akinek szavait Richter Anna 1990-es interjúkötetéből idéztük) maga is bekerült a demokratikus ellenzék körébe, és amikor a kádári ávó dezinformációs gépezetének rágalmait átvette, felhangosította és eldurvította Csurka István vezérletével a "keresztény-nemzeti" antiliberális blokk, akkor már a Fidesz és Orbán Viktor is a rágalmazottak körében találta magát. Azóta kiléptek ebből a körből és rágalmazóikhoz álltak át.

Hát így.

Az önszépítés és ellenfélmocskolás múltja, jelene és jövője széles ávóvédő és ügynökvédő érdekegységet hozott létre, amelyen belül mindenki a maga ávósait használta fel ellenfelei ávósaival szemben. Így használták ki az átmentett ávósok belharcait és sértődéseit. Ennek a népfrontnak a vezércsahosa volt Kövér László, aki a legszenvedélyesebben szónokolt az ügynöklisták nyilvánossága ellen, és a legszorosabb munkakapcsolatot építette ki azokkal, akik róla meg a társairól jelentettek és dezinformáltak akkor, amikor Kövér még a demokratikus ellenzék részének és a demokratikus szocializmus hívének vallotta magát.

Ő törte az utat, amikor Földi László magáncégével vásároltatott a titkosszolgálatok minisztereként közpénzen politikai ellenfelei lejáratása végett, de arra is teljesen alkalmatlan bizonyítékot. Aztán jött az UD Zrt. ügye, amelynek csak egyik eleme volt a Fidesznek alárendelődni (akkor már) nem óhajtó Dávid Ibolya MDF-elnök lejáratására indított akció terve, és amelyből a Fidesz ávósai mosták ki a Fideszt és ávósait, miközben a kiszemelt célpontokat elítélték. Végül pedig most ért véget kémkedéssel és bűnpártolással vádolt Szilvásy György és Laborcz Sándor jogerős felmentésével egy nagyszabású koncepciós perkísérlet, mely politikailag akkor is sikeres volt (és ez a fontos), ha jogilag megbukott.

Már csak a bíróságok megtörésének folyamatát kell végigvinni ahhoz, hogy a fideszesített ávó olyan szabadon és korlátlanul tevékenykedjék és pusztítson, mint egykoron. Ha a 2018-as választások úgy alakulnak, ahogy az most kinéz, akkor ez be fog következni. Ne legyen igazam.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Budapesten lép fel Neneh Cherry

Budapesten lép fel Neneh Cherry

A 90-es évek óta először vesztett két bajnokit egymás után a Veszprém kézilabda csapata

A 90-es évek óta először vesztett két bajnokit egymás után a Veszprém kézilabda csapata

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Sok lapot szokott nyitva tartani a Chrome-ban? Önnek találták ki ezt a bővítményt

Sok lapot szokott nyitva tartani a Chrome-ban? Önnek találták ki ezt a bővítményt