szerző:
hvg.hu

Napokig kitart még az előrejelzés szerint a szokatlanul enyhe, tavaszias időjárás, eső sem várható egyelőre.

Szerdán északon ködös lesz a reggel, emiatt Borsod, Nógrád és Heves megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes. Délelőtt aztán a köd mindenütt feloszlik, utána fátyolfelhős, napos, száraz időre számíthatunk. A szél csak északnyugaton élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű, a tartósabban ködös részeken lesz a hűvösebb.

Csütörtökön is sokfelé köddel indul a reggel, de délre újra feloszlik mindenhol, és kisüt a nap. A hajnali 3, 9 fokról 16, 24 fokig melegszik a levegő.

Pénteken ugyancsak napos, száraz időre van kilátás, 18, 24 fokos csúccsal.

Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelző osztályának vezetője szerint közvetetten Magyarország időjárására is hatással van az Európát elérő hurrikán. Az időközben mérsékeltövi ciklonná alakult Opheliának köszönhető szokatlanul meleg őszi időjárás várhatóan a hét végéig tart, így a hosszú hétvégére is maradhat a kirándulóidő. A jövő hét elején érik el ismét frontok Magyarország területét, és hétfőn már mérséklődik a felmelegedés.

©

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!