Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Bayer Zsolt halálán poénkodott, ezért most már nem intézetvezető Bajomi-Lázár Péter médiaszakértő a BGE-n. Az egyetemi etikai vizsgálat szerint megsértette Bayer emberi méltóságát és személyiségi jogait. Továbbra is taníthat viszont az egyetemen.

Lezárult az etikai vizsgálat Bajomi-Lázár Péter médiatudós, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Társadalomtudományi Intézetének vezetője ügyében, és az egyetem elfogadta lemondását az intézetvezetői posztról, értesült az Index. A vizsgálat korrekt volt Bajomi-Lázár szerint, a kijelentését ("Nem biztos, hogy egy kormánnyal nem szimpatizáló újságolvasó számára érdekes, mit írt a néhai Seszták Ágnes vagy a sajnálatos módon még élő Bayer Zsolt.") etikai kódexbe ütközőnek ítélte a testület, mivel a médiakutató megsértette Bayer Zsolt emberi méltóságát és személyiségi jogait.

Bajomi-Lázár a hvg.hu-nak a követklezőket üzente: "Azt gondolom, az etikai bizottság vizsgálata korrekt, az akadémiai vezetés döntése észszerű volt. Az intézetvezetői megbízásom megszűnik, de tovább oktathatok."

Bajomi-Lázár a Political Capital konferenciáján mondta el a lemondását elhozó mondatot, erre pedig a kormánybarát média indított ellene karaktergyilkos hadjáratot. Bajomi-Lázár bocsánatot kért, de ez sem volt elég.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!