szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Letétet is kéne fizetni az új börtöntelefonok után, 35 ezer forintot, ami rengeteg pénz a börtönviszonyok között, és úgy tudjuk, a tényleges életfogytiglant kapott elítéltektől is beszedi, holott vissza csak szabaduláskor fizetik. Az elítéltek lehúzásán nagyon jól jár valaki.

Nemcsak a percdíjak irreálisan magasak a börtönben és nemcsak a javítási díjak borsosak, hanem letétet is sok helyütt kell fizetni, áll a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-posztjában. A civil szervezethez elítéltek rokonai fordultak arra panaszkodva, hogy a kapcsolattartói mobilért a börtön 35 ezer forint letéti díjat is elkér.

Emellett a csomagokat is eltörlik, azaz az elítélt pénzért vásárolhat a magasabb percdíjakból. Végeredményben a börtönök tehát akadályozzák a kapcsolattartást. Akinek pedig nincs 35 ezer forintja, nem telefonálhat. Az új, lebutított börtöntelefon ára egyébként a Helsinki információi szerint 20 627 forint.

Úgy tudjuk, a letétet szabaduláskor kapják vissza az elítéltek – ettől függetlenül a tényleges életfogytiglanra ítéltektől is beszedik a pénzt...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Továbbra sem kell izgulni a lejáró jogosítványok miatt

Továbbra sem kell izgulni a lejáró jogosítványok miatt