szerző:
hvg.hu

Letétet is kéne fizetni az új börtöntelefonok után, 35 ezer forintot, ami rengeteg pénz a börtönviszonyok között, és úgy tudjuk, a tényleges életfogytiglant kapott elítéltektől is beszedi, holott vissza csak szabaduláskor fizetik. Az elítéltek lehúzásán nagyon jól jár valaki.

Nemcsak a percdíjak irreálisan magasak a börtönben és nemcsak a javítási díjak borsosak, hanem letétet is sok helyütt kell fizetni, áll a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-posztjában. A civil szervezethez elítéltek rokonai fordultak arra panaszkodva, hogy a kapcsolattartói mobilért a börtön 35 ezer forint letéti díjat is elkér.

Emellett a csomagokat is eltörlik, azaz az elítélt pénzért vásárolhat a magasabb percdíjakból. Végeredményben a börtönök tehát akadályozzák a kapcsolattartást. Akinek pedig nincs 35 ezer forintja, nem telefonálhat. Az új, lebutított börtöntelefon ára egyébként a Helsinki információi szerint 20 627 forint.

Úgy tudjuk, a letétet szabaduláskor kapják vissza az elítéltek – ettől függetlenül a tényleges életfogytiglanra ítéltektől is beszedik a pénzt...

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!