szerző:
hvg.hu

Begyógyszerezve bántalmazta a kislányt, mert idegesítette a sírása.

Minősített emberölés miatt nyújtott be vádiratot a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron egy Sopronhoz közeli településen halálosan bántalmazta hét hónapos kislányát.

A vádirat szerint az akkor 28 éves nő évek óta Svájcban élt, 2008-ban született első gyermeke a testvérének gondozásában nevelkedett. Miután tavaly májusban világra jött a második gyermeke, visszaköltözött Magyarországra. Egzisztenciája nem volt biztosított, ezért nyáron egy frissen megismert férfihoz költözött a Sopronhoz közeli faluba.

A vádlott gyakran fogyasztott alkoholt, nyugtatókat, antidepresszánsokat. Tavaly október 8-án ez utóbbiakból az ajánlott napi adag nyolcszorosát vette magához. A kora délutáni órákban, mivel a hét hónapos kislány sírása idegesítette, a begyógyszerezett vádlott a gyerek fejét legalább háromszor megütötte, majd felkapta a csecsemőt, és nagy erővel, hosszasan rázta, amitől a baba szinte azonnal meghalt. A testet ezután a földre fektette, és rendet rakott a szobában. Élettársa órákkal később így talált rájuk, és segítséget hívott.

A kisbaba halálának oka kiterjedt agyzúzódás volt.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A bűncselekmény 10 évtől 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!