szerző:
- esel -

Bárhol nyitjuk ki a lapokat, előbb-utóbb szembejön velünk a felcsúti gázszerelő-polgármester.

Ma reggel arra ébredtem, hogy miközben aludtam, Mészáros Lőrinc megint gazdagodott. Ezt most számszakilag nyilván nem tudom bizonyítani, de biztos vagyok benne, hogy maga a gázszerelő-polgármester kérné ki magának utoljára, hiszen legendásan büszke vagyonára, önállóságára, kreatív vállalkozói tehetségére. Arra, hogy Magyarország egyre nagyobb hányadát birtokolja.

Ha pedig eléggé el nem ítélhető módon a miniszterelnök strómanjának nevezik, mert mondjuk oda-vissza irányba működik a helyzetbe hozás/vagyonkezelés szívességi rendszere, akkor ő bizony perel; mondjuk hiába, mert végül simán lehet őt strómanozni, ezen a ponton tehát találkozott az igazságszolgáltatás az empirikusan igazolható valósággal. Ezt egyébként valaki mondja már meg az állami hírügynökségnek, amely a jelek szerint lemaradt egy brossúrával: az MTI nemrég nem engedte csak úgy lestrómanozni a Nemzet Legsikeresebb Vállalkozóját.

A reggeli rádöbbenés arra, hol is élünk, annak köszönhető, hogy fura jelenséget vettem észre. Nem most kezdődött, de mostanában kulminál: bármikor bárhol kinyitom az újságot, az online lapokat, előbb-utóbb szembejön velem a felcsúti gázszerelő-polgármester, ha nem főanyagban, akkor mínuszos hírben. De tényleg, próbálják ki. Ha nem írják le a nevét, akkor ön a Magyar Időket olvassa.

Nem lehet úgy kompilációt közzétenni Mészáros Lőrinc cégei vagyonosodásáról, hogy ne tennénk hozzá "a teljesség igénye nélkül" kitételt, úgyhogy csak pár random gyöngyszem az elmúlt évből: csaknem a duplájára nőtt a Mészáros Lőrinchez közvetve vagy közvetlenül tartozó cégek nettó árbevétele, a Mészáros és Mészáros Kft. húszmilliárdos nettó árbevétele mellé 3,7 milliárdnyi adózott eredmény jött. Megvette az Echo TV-t, csatornázási tendert nyert, Opimust működtet. Összvagyona az elmúlt évhez képest 2769,9 milliárd forintról 3376,7 milliárd forintra emelkedett. Cégbirodalmában új elem, hogy az atombizniszbe is belekóstolna. Nettó 48 millió forint értékben építhet gluténmentes tésztát gyártó üzemet Rábaszentmihályon a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál Zrt.

Végül, mielőtt fejet hajtunk – nem őelőtte, hanem azelőtt az 54%-nyi magyar előtt, akiket kurvára nem zavar mindez, és továbbra is ragaszkodnak saját Stockholm-szindrómájukhoz – ne feledjük el megemlíteni azt a médiatörténeti eseményt, hogy a Forbes magazin életében még soha nem volt olyan vállalkozó, aki egy év alatt megháromszorozta volna a vagyonát. Ilyen nincs és mégis van, és mielőtt rezignáltan hátradőlne, hogy ez van, kérem gondoljon bele, hogy ebben az Ön és az én pénzem is benne van, hála a Nemzeti Együttkorrumpálódás Rendszerének.

Ja, még valami: becsüljük meg Mészáros Lőrinc őszinteségét. Egyszer nyíltan bevallotta, mely három tényező kellett a sikeréhez: "a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor". De főleg az utóbbi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!