szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentősen nőtt a száz leggazdagabb magyar összvagyona az elmúlt évhez képest, 2769,9 milliárd forintról 3376,7 milliárd forintra emelkedett a napi.hu összeállítása szerint. A rangsorba csak azok fértek fel, akiknek legalább 7,5 milliárdjuk van.

A leggazdagabb magyarok listáját továbbra is – ahogy 2011 óta mindig – Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója vezeti, az ő vagyona a napi.hu tavalyi becsléséhez képest 60 milliárd forinttal 260 milliárdra növekedett. De még így sem ő az elmúlt év legnagyobb nyertese.

Az ugyanis Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a miniszterelnök jó barátja, akinek vagyona egyetlen év alatt 20-ról 120 milliárd forintosra nőtt. Ezzel a lista 31. helyéről az ötödikre ugrott előre.

Csányi és Mészáros között ott találjuk a 200 milliárddal rendelkező Bige Lászlót (+25 milliárd), a 180 milliárdra becsült vagyonú Gattyán Györgyöt (+84 milliárd) és a 160 milliárdot magáénak tudó Demján Sándort (+40 milliárd).

Visszacsúszott azonban a listán Simicska Lajos – aki 2015 februárjában szakított látványosan Orbán Viktorral –, a 9. helyett már csak a 11. pozíciót tudhatja magáénak. Vagyona 80 milliárd forintra tehető, 3 milliárddal kevesebbre, mint egy évvel ezelőtt.

A százas rangsorban hét új szereplő bukkant föl idén: Fülöp Gábor (77.) a mezőgazdaságban, Fazekas Zsolt (87.) a kereskedelemben, Barkász Sándor (94.) a mélyépítésben, Kuna Tibor (97.) a kommunikációban, Gerendai Károly (98.) a szórakoztatóiparban, Fülöp László (99.) a környezetvédelmi iparban, Kovács Attila (100.) az ingatlanfejlesztésben érdekelt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Az Apple lecserélte az Intelt, mert méretre és feladatra készülnek az új chipek

Az Apple lecserélte az Intelt, mert méretre és feladatra készülnek az új chipek