szerző:
hvg.hu

Tarlós István nem tehet mást, kirúgja Földi Lászlót, mivel nyilatkozott a Magyar Időkben a migrációról. A civileket likvidálni szándékozó Földi botrányt kiváltó szavait úgy értelmezi, rosszkor használt egy rossz kifejezést.

Földi László megszegte a Tarlós Istvánnak tett ígéretét, nyilatkozott a migrációs problémáról a Magyar Időknek, amit az interjúban maga egyben felmondásnak is nevezett a fenti ok miatt. A főpolgármester nem tehetett mást, ahogy a Városháza közleménye is tudatja:

"A történtek után nem maradt választási lehetőségem. Földi Lászlóval megegyeztem, hogy 2017. november 30-ával munkaviszonya a Városházán megszűnik."

Ez azt jelenti, hogy Földi elesik a havi 700 ezres fizetésétől és az évi 200 ezer forint cafetériától. A volt tanácsadót tehát csak az ígéretének megszegése fosztotta meg az állásától, az önmagában nem lett volna elég, hogy arról beszélt (emiatt kapta az eltiltást), hogy a menekülteket segítő civileket ki kell végezni, fizikailag meg kell semmisíteni, hiszen háború van. Ezt egyébként a Tarlósék úgy kommentálták, hogy "Földi László rossz időben használt egy rossz kifejezést".

Tarlós egyébként úgy látja, "az 'interjúban való felmondás' kifejezést nem tudom értelmezni". Egyébként a kért szilencium tárgyában is máshogy emlékeznek: Földi szerint "Sajnálatos módon – bár a valóságban ezt követően csak három hét múlva tárgyaltunk – közben a sajtóban számos nyilatkozatot adott (Tarlós) arról, hogy négyszemközt, személyesen egyeztette velem, hogy a jövőben mit tehetek, és mit nem", míg a Városháza állítja: "a munkáltatójától kapott egy jogszerű utasítást arról, hogy mely kérdésekben nem nyilatkozhat addig, amíg a Városházán dolgozik. Ezt nemcsak elfogadta, de ő maga is felajánlotta munkaidőn kívüli telefonhívása során."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Emlékszik a Különben dühbe jövünk Buggyjára? Most ön is vehet egyet Terence Hilltől

Emlékszik a Különben dühbe jövünk Buggyjára? Most ön is vehet egyet Terence Hilltől

A Fidesz nemrég még megszavazta Sargentini jelentését

A Fidesz nemrég még megszavazta Sargentini jelentését

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni

Gyurcsány képeket posztolt a porig égett irodáikról

Gyurcsány képeket posztolt a porig égett irodáikról

Most árult utoljára a H&M műanyag zacskókat

Most árult utoljára a H&M műanyag zacskókat